Zdravo v novo leto z domačim fitnesom

Beautiful young sports lady doing push ups while workout at home
Foto: Inside Creative House iz iStock

Novo leto je tu, med novoletnimi zaobljubami pa se je ponovno znašlo tudi zdravo življenje. Odličen korak in zanj ti iskreno čestitamo. Potrebno se je zavedati, da včasih zaobljube propadejo. A ne zaradi pomanjkanja želje temveč pomanjkanja časa za telovadbo in fitnes. Kaj, če bi imel fitnes kar doma? To bi bila velika rešitev, ki bi marsikomu omogočila zdravo življenje v novem letu. Kako z domačim fitnesom do zdravega življenja?

Prednosti domačega fitnesa

Glavni razlog je seveda samostojno določanje časa za fitnes oziroma telovadbo. Sam svoj gospodar je lepa reč, ki jo je vredno izkoristiti. Ker je fitnes tudi doma, se ti ne bo potrebno ozirati na vožnjo, gnečo na cestah, vreme in čakanje pred napravami. Verjetno je takih primerov še kar nekaj, vse je odvisno le od kraja bivanja in fitnesa samega. Domači fitnes ti omogoča zasebnost in ustvarjanje prostora, ki je namenjen le tebi. No, nič hudega ni, če povabiš še koga.

Home gym with Swedish wall, bench, bicycle and weights - 3d rendering
Foto: archideaphoto iz iStock

Kaj imeti v domačem fitnesu?

Velika prednost domačega fitnesa je ta, da ga lahko opremiš povsem po svojih željah. Tekalne steze, sobna kolesa, joga podloge, fitnes klopi, uteži in še mnogo drugih pripomočkov samo čaka na tvoj izbor. Kateri 3 pripomočki so esencialnega pomena za domači fitnes?

3. Vadbene podloge

Close-up of attractive young woman folding blue yoga or fitness mat after working out at home in living room. Healthy life, keep fit concepts. Horizontal shot
Foto: fizkes iz iStock

Številne vaje za začetnike ali izkušene telovadce se zgodijo na vadbenih podlogah. Da je lahko začetek zdravega življenja v novem letu udoben in pravilen, se odloči za vadbene podlage. Joga podloge, sestavljive blazine, tatami blazine in raznorazne ravnotežne blazine. Vse to sestavlja vadbene podloge brez katerih ni domačega fitnesa.

2. Uteži

Improvement and getting stronger in fitness, exercise and muscle training concept. Man adding more weight to adjustable dumbbell in home gym. Dedication, motivation and progression.

Ko pomisliš na fitnes in telovadbo, ti misli hitro uidejo k utežem. Si kdaj pomislil, koliko različnih uteži je na voljo? Po kratkem pogovoru s strokovnjakom boš izvedel, katere moraš izbrati za začetek svoje zdrave poti. Čeprav poznamo malo morje uteži, jih v osnovi delimo na klasične ročne uteži, kettlebell uteži, neoprenske in manšetne uteži ter uteži, ki so kompatibilne z drogovi za uteži.

1. Tekalne steze, sobna kolesa in podobno

Fitness machine at home woman biking on indoor stationary bike exercise indoors for cardio workout. Closeup of shoes on bicycle.
Foto: Maridav iz iStock

Zdravo življenje povezujemo s tekom, hojo in kolesarjenjem. Vsak izmed omenjenih elementov predstavlja osnovo zdravega življenja, fitnesa in telovadbe. Formo oziroma kondicijo si nabiramo prav z njimi, obenem pa izboljšamo svojo postavo, srčni utrip, krvni tlak in raven stresa. Domači fitnes mora imeti tekalno stezo in oziroma ali sobno kolo v svoji opremi.

  • Tekalna steza
  • sobno kolo
  • veslaške naprave
  • eliptični trenažerji

Zdravo življenje in domači fitnes z Big Bangom

Živeti zdravo je odločitev, ki izboljša življenje. Domači fitnes je korak bližje izpolnitvi te odločitve oziroma cilja. V prispevku smo opisali začetke zdravega življenja in domače telovadnice, zdaj pa je na tebi, da podane informacije izkoristiš. No, preden greš še tista najbolj pomembna. Big Bang v svoji široki ponudbi ponuja vrsto raznolike fitnes opreme. Vse od tekalnih stez in sobnih koles pa tja do pripomočkov za fitnes in trampolinov. Zdravo življenje se začne z eno odločitvijo. Odloči se za Big Bang.

logo big bang
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekRazpis štipendij za študij v tujini za šolsko leto 2023/2024
Naslednji članekKoliko držav je v Južni Ameriki in katere so?
eprodaja@bigbang.si | 01 362 60 00 | Spletna stran

Big Bang z mrežo 16 trgovin ter spletnim centrom na naslovu www.bigbang.si na slovenskem trgu predstavlja največjega ponudnika avdio-video izdelkov in računalništva.

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.