Greta bo dobila svojo TV-serijo

Studio BBC aktivno ustvarja serijo, ki bo sledila življenju aktivistke Grete Thunberg. Ni še znano, katera televizijska mreža bo serijo predvajala. Prav tako ni znan datum izida in število epizod.

Opis serije, kot ga je napisal BBC Science: »Serija bo sledila Gretini mednarodni poti, ki jo popelje od bojne črte s podnebnimi spremembami do najlepših krajev na svetu. Pokazala bo, kako razmišlja o problemu planeta in kako bi ga najlažje rešili. Na svojih poteh Greta sreča vodilne znanstvenike, politike in glavne podjetnike. Skupaj z njimi razkriva znanstvena odkritja in jih poziva k spremembi. Prikazali bomo ozadje njenih močnih govorov, ki jih poslušajo milijoni po svetu in življenje najstnice, ki ni vsakdanje.«

Nazadnje smo jo lahko videli prav na Oskarjih, kjer se je skupaj z Davidom Attenboroughom, pojavila v nekaj sekundnem odseku, iz njunega pogovora o planetu in spremembah.

Producent serije, Rob Liddel je povedal: »Podnebne spremembe so ena najpomembnejših težav, s katerimi se bomo v naših življenjih ukvarjali. Zato se nam zdi pravilno ustvariti serijo, ki bo ponudila vpogled v reševanje in znanost teh težav. Da to lahko ustvarimo skupaj z Greto, je pravi privilegij. Vpogled v ikono, in življenje ene najbolj slavnih oseb na svetu.«

Greta Tintin Eleonora Ernman Thunberg je 17-letna švedska aktivistka na področju podnebnih sprememb. Znana je postala dve leti nazaj, ko so mladi začeli s »šolskimi stvakami.« Imela je govore na konferencah in to pred svetovnimi voditelji. Lansko leto jo je revija Time razglasila za osebnost leta 2019. Letos in lani je bila nominiranka za Nobelovo nagrado za mir.

In full: Climate activist Greta Thunberg rebukes world leaders | A New Climate

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekZnanstveni napredek pri Parkinsonovi bolezni
Naslednji članekIluminati: Ali naši skriti vladarji obstajajo? (1. del)

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.