Grozljive fotografije iz Bocvane: iz neznanega razloga poginulih več kot 350 slonov

Več kot 350 slonov je iz neznanega razloga poginilo v severnem delu Bocvane. Na tem območju je 15 000 slonov, kar je 10 odstotkov slonov v državi. Že v začetku maja so iz te afriške države poročali o poginulih slonih, po tem pa je številka iz tedna v teden rasla. V sosednjih državah ne poročajo o smrtih. Direktor Nacionalnega parka Rescue Nial McCann je povedal, da takšnega poginjanja ni bilo že zelo, zelo dolgo.

Vzorci poginulih slonov še niso testirani, tako da še ne vedo, kaj bi lahko povzročalo to katastrofo in ali to ogroža tudi zdravje ljudi. Domnevajo, da gre za zastrupitev ali neznani patogen.

Lokalne priče pravijo, da so se sloni vedli nenavadno. Nekateri so se sprehajali v krogih, kar je znak nevrološke okvare. »Če pogledate trupla, so nekatera padla naravnost na glavo. To pomeni, da so sloni poginili zelo hitro«, je povedal McCann. Sam ne ve, za kakšen strup gre, če so sloni bili zastrupljeni, saj niso vsi padli z glavo proti tlom.

Poginuli slon
Vir: The Guardian

Umirajo sloni vseh starosti in obeh spolov. Bili so videti oslabljeni in izmučeni. Predvidevajo, da bo število smrti še naprej raslo. Zanimivo, da so oblasti dolgo čakale na pošiljanje vzorcev na testiranje, saj sloni poginjajo le korak stran od človeških bivališč.

Vseh poginulih živali še niso odstranili. Naravovarstveniki pozivajo oblasti, naj slone stražijo, saj bi jih v nasprotnem primeru lahko odnesli lovci.

VIRThe Guardian
Prejšnji članekPravilen ogled Marvelovih filmov
Naslednji članekCenter Noordung – sprehodi se po vesolju!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.