KKŠ-jeva Izmenjevalnica rastlin

V Klubu koroških študentov smo v soboto, 29. 5. 2021, v sklopu ekološkega projekta »KKŠ-jev mesec Zemlje« izvedli prvo koroško Izmenjevalnico rastlin, ki je potekala po principu ”daš-vzameš”. Na dogodku, ki je potekal v Slovenj Gradcu, na vrtu Kulturnega doma Stari trg, so si ljubitelji zelenih lončnic izmenjali številne zanimive vrste rastlin. Vsak je lahko prinesel svoje vodne, listne potaknjence, cele lončnice ali celo semena in jih nato izmenjal z drugimi udeleženci. Udeleženci so se prijetno podružili in poleg rastlin izmenjali tudi svoje izkušnje, nasvete in navdušenje nad raznolikimi rastlinami.

ljudje, rastline, drevo

Pridružil se nam je ljubljanski botanik @BotanistByHeart

Dogodek izmenjave je bil nadaljevanje izobraževanja o rastlinah, s katerim smo začeli v mesecu marcu. Takrat smo se na online predavanju opremili z znanjem o negi sobnih rastlin. Gostili smo ljubiteljskega botanika Jana Robina, ki je številnim poznan preko Instagram profila @BotanistByHeart in svoje znanje deli z ljudmi v okviru delavnic in preko socialnih omrežij. Ozelenel je že marsikatero pisarno in dom, medtem ko si svoje stanovanje deli z več kot sedemdesetimi sobnimi rastlinami. Jan se nam je pridružil tudi na dogodku izmenjave v Slovenj Gradcu. Z nami je delil svoje široko botanično znanje in številne koristne nasvete, hkrati pa je z udeleženci izmenjal svoje potaknjence. 

ljudje, rastline, drevo

Psst… bila je tudi nagradna igra!

Pred dogodkom izmenjave je Klub koroških študentov za vse rastlinoljubce pripravil tudi privlačno nagradno igro v sodelovanju s cvetličarno Floralhouse, v kateri floristični umetnik Andrej Rus ustvarja raznolike umetnine iz cvetja.

V butični cvetličarni na Prevaljah tako najdemo inovativne šopke, venčke, lončnice in cvetje na splošno. Po dogodku izmenjave rastlin smo izžrebali in razveselili nagrajenko, ki je prejela bon v vrednosti 50 € za nakup v cvetličarni Floralhouse

Aktivisti področja Ekologije smo zelo zadovoljni z izvedbo naše prve Izmenjevalnice rastlin in se veselimo vseh prihodnjih. V Klubu koroških študentov bomo še naprej organizirali zanimive dogodke, zato lepo vabljeni, da sledite socialnim omrežjem našega kluba.

Avtorica: Neža Jeromel

info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!
Prejšnji članekZakon o tujcih otežuje pridobitev vizuma za tuje študente
Naslednji članekKlic na pomoč: otroci odvisnih staršev – ACOA
info@klub-kks.si | Spletna stran
Največja mladinska organizacija na Koroškem, ki že od leta 1952 skrbi za pravice koroških študentk in študentov!

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.