Po Ljubljanici bo jeseni stekla nova linija LPP

Waterfront of Ljubljanica River and Old castle on Castle hill in the historical center of Ljubljana, Slovenia
Foto: RomanBabakin iz iStock

Iz LPP-ja so sporočili, da se Ljubljani jeseni obeta nova proga mestnega prometa s številko 101. A to ne bo proga mestnega avtobusa, temveč bo linija potekala po Ljubljanici, namesto mestnega avtobusa pa bo potnike prevažala mestna ladja. Linija 101 bo potnike vsako uro s šestimi postanki prevažala od gostilne Livada do Žitnega mostu.

Nova linija 101 bo narejena na pobudo mestne svetnice Maše Kociper, njen namen pa je dopolniti obstoječe avtobusne proge. Ladja bo poskusno vozila pol leta, po tem pa bodo ocenili, ali je smiselno uvesti redno rečno linijo.

 

Ideja o mestnem ladijskem prometu je sicer stara že več kot desetletje, a je zdaj najbližje realizaciji. Še ta teden naj bi se na LPP-ju sešli z zainteresiranimi prevozniki po Ljubljanici, do konca meseca pa naj bi izšel razpis. Potniki bi torej ladjico lahko koristili čez dobrih nekaj mesecev.

Cena ladjice bi znašala enako, kot znaša cena vožnje z mestnim avtobusom, torej 1,4 evra. Direktor LPP-ja pa si želi, da bi bilo na ladjici od 30 do 50 potniških mest.

Prejšnji članekKako se ne ustrašiti jesenskega izpitnega obdobja
Naslednji članekLjudje s skrito imunostjo na covid-19

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.