Po Ljubljanici bo jeseni stekla nova linija LPP

brown touring boat approaching bridge

Iz LPP-ja so sporočili, da se Ljubljani jeseni obeta nova proga mestnega prometa s številko 101. A to ne bo proga mestnega avtobusa, temveč bo linija potekala po Ljubljanici, namesto mestnega avtobusa pa bo potnike prevažala mestna ladja. Linija 101 bo potnike vsako uro s šestimi postanki prevažala od gostilne Livada do Žitnega mostu.

Nova linija 101 bo narejena na pobudo mestne svetnice Maše Kociper, njen namen pa je dopolniti obstoječe avtobusne proge. Ladja bo poskusno vozila pol leta, po tem pa bodo ocenili, ali je smiselno uvesti redno rečno linijo.

white and red wooden house

Ideja o mestnem ladijskem prometu je sicer stara že več kot desetletje, a je zdaj najbližje realizaciji. Še ta teden naj bi se na LPP-ju sešli z zainteresiranimi prevozniki po Ljubljanici, do konca meseca pa naj bi izšel razpis. Potniki bi torej ladjico lahko koristili čez dobrih nekaj mesecev.

Cena ladjice bi znašala enako, kot znaša cena vožnje z mestnim avtobusom, torej 1,4 evra. Direktor LPP-ja pa si želi, da bi bilo na ladjici od 30 do 50 potniških mest.

+ objave

Urednica portala Študent

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.