Zakaj ljudje ne verjamejo v globalno segrevanje?

Globalno segrevanje je višanje povprečne temperature Zemljine površine od konca 19. stoletja naprej, zanj smo odgovorni ljudje. Nekateri ljudje v globalno segrevanje sploh ne verjamejo, nekateri pa mislijo, da gre za pretiravanje realne situacije. Ti, ki ga zanikajo, imajo za to določene razloge.

Lastne izkušnje

Ljudje so mnenja, da ker imajo pozimi sneg in led, globalno segrevanje ne obstaja. Ker sami niso priča spremembi, predvidevajo, da ta ne obstaja. Ampak če obstaja sneg, še ne pomeni, da se podnebje ne spreminja. Gre za subtilne spremembe, kot so krajše zime, manj snega, hitrejša poletja, ki so bolj vroča in vlažna.

Ni pravih dokazov

Čeprav dokazi dejansko obstajajo, jih ljudje, ki ne verjamejo v globalno segrevanje, preprosto ignorirajo in jih ne želijo videti. Trdijo, da gre za lažno znanost, katere znanstveniki želijo spremeniti mnenje širše javnosti za svoje dobro.

Nezaupanje v znanost

Resda gre za majhno številko, a še vedno obstajajo ljudje, ki ne verjamejo v znanost. Velikokrat gre za izredno religiozne ljudi, ki verjamejo, da je Bog ustvaril vse na tem svetu. Veliko teh poleg globalnega segrevanja zanika tudi evolucijo in druga znanstvena odkritja.

Ni vzroka

Nekateri ljudje globalno segrevanje zanikajo, ker znanstveniki ne morejo priti do konsenza, če sploh obstaja in kaj ga povzroča. Nekateri dokazi pravijo, da se globalno segrevanje dogaja zaradi ljudi, druge študije nasprotujejo tej izjavi. Prav tako ti ljudje pravijo, da se temperatura ozračja v zadnjih desetletjih sploh ni spremenila.

Podnebna kriza je pomembna tema, o kateri se govori po celotnem svetu. Njeno zanikanje vodi v ne ukrepanje, zato je zelo pomembno, da se o njej izobražujemo in širimo svoje znanje. Ukrepajmo zdaj, preden bo prepozno (če že ni).

VIRbestvalueschools.com
Prejšnji članekTop 10 neverjetnih dejstev o avtomobilih
Naslednji članekSvet skozi prizmo fotografij natečaja Next Image 2020

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.