Janez Janša o koritarstvu levičarskih vlad: »Izvršilni organ vzporednega mehanizma«

Janez Janša
Janez Janša Foto: on sds

Janez Janša je v intervjuju za tednik Demokracija povedal marsikaj. Komentiral je delovanje slovenske vlade, ki jo vodi dr. Robert Golov. Svoj lonček je pristavil tudi pri komentiranju referendumov in predsedniških volitev. Preverili smo nekaj najbolj opaznih odgovorov bivšega predsednika vlade.

Intervju Janeza Janše je postregel z veliko … vsega

Že začetek intervjuja je bil v slogu nekdanjega predsednika vlade. »Ker sta se v DZ uvrstili tudi sicer oskubljeni SD in Levica, SLS s partnerji pa ne, smo spet dobili levičarsko vlado oziroma izvršilni organ vzporednega mehanizma,« je na hitro komentiral državnozborske volitve, kjer njegovi koaliciji ni uspelo obdržati vlade.

Njegove besede o izidu predsedniških volitev so seveda vsebovale tudi košček jugoslovanske zgodovine. »To govorim zato, da bi bolje razumeli, da na volitvah v Sloveniji velikokrat ne zmaga tisti, ki je boljši, ampak tisti, ki ima za sabo večjo moč, razen takrat, ko se izbira samo med različnimi odtenki iste barve. Tako je bilo tudi že davnega leta 1989, ko je na tako imenovanih prvih demokratičnih volitvah za predsednika predsedstva SFRJ iz Slovenije Janez Drnovšek premagal Marka Bulca,« je povedal po omembi tranzicijskih nahrbtnikov, ki delujejo v nasprotno smer, kot bi delovali v delujočih demokracijah. Tudi slednje so seveda besede dolgoletnega vodje SDS.

Tako je bilo tudi že davnega leta 1989, ko je na tako imenovanih prvih demokratičnih volitvah za predsednika predsedstva SFRJ iz Slovenije Janez Drnovšek premagal Marka Bulca

O predsedniških volitvah je dodal tudi svoje mnenje o tem, da je Anže Logar kandidiral kot neodvisni kandidat. »V Sloveniji se namreč lahko nekdo, ki ga h kandidaturi nagovori in lansira sam Milan Kučan oziroma vzporedni mehanizem, predstavlja kot neodvisen, vsi drugi pa so odvisni,« je dodal.

Poln hvale je bil prav na račun Anžeta Logarja: »Anže je politično zrasel in dozorel v stranki, ki je prepoznavala njegove talente, zato je bil predsednik podmladka SDM, šef UKOM v času našega prvega predsedovanja Svetu EU, poslanec in minister za zunanje zadeve v času našega drugega vodenja Sveta EU.Je predsednik Sveta SDS, predsednik našega največjega lokalnega odbora v Ljubljani in poslanec. Vse to je bil oziroma je – ne kljub temu, ker je sposoben misliti s svojo glavo, ampak prav zato.«

»Za SDS Slovenija niso samo Ljubljana in regijska središča«

Lokalne volitve? Dovolj je le delček njegovega odgovora, ki je kristalno jasen. »Za SDS Slovenija niso samo Ljubljana in regijska središča. Smo povsod.«

Prihodnost aktualne vlade je po njegovih besedah pod vprašajem. Uporabil je primer stranke LDS, ki je zgrmela v politični prepad prav zato, ker so popolnoma vse obvladovali, njihova aroganca pa je brizgala do neba. »Podobna zaletavost, vzvišenost, prevzetnost in zanašanje na »naše« medije, na denar, na pristope, na različne hermane in partnerje, ki bodo vse pokrili in prikrili. V ozadju pa ni napor in delo za skupno dobro, ampak koritarstvo. Koritarstvo, ki je doslej od znotraj najedlo še vsako levičarsko koalicijo,« je odgovoril Janez Janša.

Intervju za Demokracijo je bil eden najbolj obsežnih pogovorov predsednika stranke SDS od državnozborskih volitev.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMariborski študenti, drsate lahko zastonj!
Naslednji članekGrozovita svetovna mesta prihodnosti (GALERIJA)

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.