Je nov dela prost dan, ki bo 14. avgusta, pametna odločitev vlade?

Slovenija bo 14. avgusta obeleževala dan solidarnosti
Slovenija bo 14. avgusta obeleževala dan solidarnosti

Kar preko Instagrama je predsednik vlade Republike Slovenije sporočil odločitev vlade. Slovenija je dobila nov praznik oziroma dela prost dan. To bo letos ponedeljek, 14. avgust – Dan solidarnosti. »Vlada se je odločila, 14. avgust bo dan solidarnosti. Dan, ko bo cela Slovenija stopila skupaj in ko bo vsak od nas po svojih močeh prispeval svoj delež,« je sporočil Golob.

Ponedeljek, 14. avgust bo dan solidarnosti

»Želimo, da Slovenija te težke in naporne dni zaključi v duhu solidarnosti. Da pomagamo znancu, sosedu, prijatelju, vsem, ki so jih prizadele hude poplave,« je še dodal Golob v svoji videoobjavi na družbenem omrežju.

Škodo merimo v milijardah in ne milijonih

Prav danes se je sestal tudi s predstavniki več združenj – Združenje občin Slovenije, Skupnosti občin Slovenije in Združenje mestnih občin Slovenije. Skupaj z ministri pa že sestavljajo načrt spopadanja s krizo prenove in reševanja delov Slovenije, ki so bili hudo prizadeti v poplavah.

Na njegovem Instragramu pa za zdaj še ni zaslediti dodatnih navodil delodajalcem glede ponedeljkovega praznika. Vse, kar vemo, je to, da škodo zdaj merimo v milijardah in ne stotinah mlijonov. »Morali bomo narediti vse, postrgati povsod, kjer se bo dalo, če bomo želeli to škodo sanirati na učinkovit način. Morali bomo narediti rebalans,« je pojasnil premier.

Dan solidarnosti bo pomenil podaljšan vikend – 4 dni

Ponedeljek, 14. avgust bo dan solidarnosti, dan za tem pa obeležujemo tudi Marijino vnebovzetje, ki je dela prost dan. To bo omogočilo vsem, da dodaten prosti dan namenijo pomoči prizadetim v poplavah. Verjetno bodo mnogi podaljšan vikend izkoristili za katero drugo aktivnost, kot je krajši izlet ali dopust.

Hitro so se namreč razširila mnenja, da to ni najboljša poteza vlade prav zaradi razloga, ki navaja izkoriščanje štiridnevnega dopusta za kaj drugega. Dvomi se pojavljajo tudi glede pomanjkanja informacij glede prostega dneva, ki bodo prispela v naslednjih dneh, če ne celo urah. Mnogi pa seveda novico pozdravljajo z veseljem in navdušenjem.

Kakšno je tvoje mnenje? Dobra ali slaba odločitev vlade?

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekKitajski miti in legende, spoznavanje azijske veličine skozi knjigo
Naslednji članekNe veš, kako in kje pomagati? Poglej v aplikacijo Poplave 2023

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.