Ne veš, kako in kje pomagati? Poglej v aplikacijo Poplave 2023

Poplave 2023 aplikacija
Poplave 2023 aplikacija Foto: on poplave

V ponedeljek je zaživela spletna aplikacija Poplave 2023. Njen namen je zagotavljanje organizirane in ciljno usmerjene pomoči, kjer je ta najbolj potrebna. Pomoč lahko nudiš v obliki potrebnih artiklov, storitev ali pa se prijaviš kot prostovoljec. Aplikacija ni dostopna prek trgovin Google ali Apple Store, saj gre za prijavni obrazec na spletni strani. Na povezavi lahko prek prijavnega obrazca izbereš vrsto pomoči, ki jo lahko nudiš.

Aplikacija za pomoč pri poplavah je zaživela!

Po katastrofalnih poplavah so ljudje pokazali, da so pripravljeni pomagati tistim v stiski. A Uprava RS za zaščito in reševanje je prepoznala potrebo po enotni vstopni točki za nudenje pomoči državljanov. S tem bi pomoč prišla v najkrajšem možnem času in v obliki, ki je trenutno najbolj potrebna. Zato so vzpostavili spletni portal, kjer bodo zbrani aktualni izdelki, ki jih bo prizadeto prebivalstvo najbolj potrebovalo. Glede na potrebe na terenu bo seznam dnevno ažuriran. Dokler na primer hiše niso očiščene, bele tehnike na terenu ne potrebujejo. V trenutni fazi k akciji še posebej pozivajo obrtnike in podjetnike, ki bi s svojimi specifičnimi znanji lahko pomagali na terenu.

Kako deluje aplikacija Poplave 2023?

Ob prvi prijavi v aplikacijo Poplave 2023 je potrebno vnesti osebne podatke, telefonsko številko in elektronski naslov. Prijava je povsem neobvezujoča in seveda brezplačna. Aplikacija te bo vodila skozi celoten postopek, kjer boš tudi opredelil, kakšno vrsto pomoči lahko nudiš. Na terenu se iščejo raznolike storitve, od gradbenih del in parketarstva do napeljav oziroma popravil električnih in vodovodnih instalacij. Če imaš čas in voljo, ne pa tudi specifičnih znanj, se označi kot prostovoljec. Od aplikacije boš v naslednjih dneh nato prejel informacijo kje in komu lahko pomagaš.

Če si pripravljen podariti ali posoditi katerega izmed potrebnih artiklov, dnevno spremljaj seznam, saj se bo ta sproti posodabljal. Potrebni so na primer gradbeni materiali, različna orodja in stroji, gorivo in zaščitna delovna oprema.

VIR24ur.com
Prejšnji članekJe nov dela prost dan, ki bo 14. avgusta, pametna odločitev vlade?
Naslednji članek»Edini, ki je takrat zastrigel z ušesi, je današnji poveljnik civilne zaščite Srečko Šestan«

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.