LMŠ skoraj soglasno za pripojitev k drugi stranki

LMŠ se bo pripojila stranki Gibanje Svoboda
LMŠ se bo pripojila stranki Gibanje Svoboda Foto: on strankalms

Stranka LMŠ ne bo več obstajala, vsaj ne tako kot do danes. Včeraj je o tem razpravljal Svet stranke LMŠ, ki je tudi glasovala o pripojitvi stranke LMŠ k stranku Gibanje Svoboda. Da se bo LMŠ pripojila stranki Roberta Goloba je potrdila velika večina članic in članov stranke Lista Marjana Šarca. Spomnimo, da je po volitvah Izvršni odbor stranke že dal pobudo za pripojitev stranke, kar se je zdaj tudi uresničilo.

LMŠ se bo pripojila h Gibanju Svoboda

S 97% ZA so članice in člani stranke LMŠ sprejeli sklep za pripojitev stranke h Gibanju Svoboda. Manj kot dva meseca po neuspešnih volitvah za stranko LMŠ, se je zgodil pomemben trenutek v podobi stranke. Postali bodo del stranke Gibanje Svoboda, ki je tudi zmagala na volitvah in prejela najvišje število mandatov. Nekaj dni nazaj je tudi pričela z vladanjem v koaliciji, ki jo sestavljata še stranki Socialni Demokrati in Levica. Obe omenjeni sta bili del KUL-a, ki je bil glava opozicije med vlado Janeza Janše.

»LMŠ je brez dvoma plačala visoko ceno enotnosti opozicije in doseganja višjega cilja. A vedno smo bili odgovorna stranka, ki smo interese države postavljali pred lastne. Res je, da smo se v KUL-u izgubili, izgubili smo del lastne identitete. Tega smo se zavedali ves čas, vendar je bil zgodovinski trenutek takšen, da je terjal enotnost opozicije. Če te enotnosti ne bi bilo, bi dosedanji vladajoči naredili še bistveno več škode, kot so jo,« je o višji ceni, ki jo je plačala stranka LMŠ, povedal Marjan Šarec po volitvah.

LMŠ zaključuje svojo zgodbo v taki obliki, kot smo je bili vajeni
LMŠ zaključuje svojo zgodbo v taki obliki, kot smo je bili vajeni Foto: on strankalms

Neuspeh LMŠ na volitvah 24. aprila

LMŠ je na volitvah 24. aprila prejela 3,72 % glasov in se tako ni uvrstila v parlament. Zanjo je glasovalo točno 44.401 volilcev, kar je velik padec, ko to primerjamo s preteklimi volitvami. Leta 2018 je LMŠ oprejela 12,66 % glasov. Takrat je to pomenilo 111.299 volilnih glasov.

Urednik portala Student.si

VIRstrankalms
Prejšnji članek3 % mladih pričakuje plačo višjo od 2.000 €
Naslednji članekKitajcem uspelo popolno klonirati prašiča

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.