Minister Hojs in direktor policije Travnar odstopila, Počivalšku odvzeta prostost

Danes je stekla akcija hišnih preiskav Nacionalnega preiskovalnega urada zaradi nabave zaščitne opreme. Notranji minister Hojs je priznal, da je predsedniku vlade Janezu Janši oddal izjavo o svojem odstopu in da ga je Janša sprejel.

Aleš Hojs
Aleš Hojs.

Na tiskovni konferenci, ki je bila namenjena stanju na Hrvaškem, je Hojs komentiral hišne preiskave in potrdil, da je ministru Zdravku Počivalšku odvzeta prostost med preiskavo. Odstopil je tudi direktor policije Travnar.

Minister Počivalšek
Zdravko Počivalšek.

»…udbovsko-partijska struktura odločujočega dela policije, v navezi s tožilstvom in sodstvom ta iste provenience, tako močno zasidrana v sistem, da mi ob obstoječi zakonodaji in pristojnostih, ki jih kot minister v odnosu do policije imam, ne omogoča učinkovite depolitizacije in sprememb v policiji,« je v odstopni izjavi navedel Aleš Hojs, nekdanji direktor Nova24TV in od danes nekdanji minister za notranje zadeve.

Pismo o odstopu Aleša Hojsa
Pismo Janezu Janši Aleša Hojsa.

Premier Janša še ni podal nobenega komentarja, niti ni znano, kakšen udarec za njegovo vlado sta Hojsov in Travnarjev odstop ter ali bosta to edina odstopa v povezavi s preiskavo Nacionalnega preiskovalnega urada.

VIRhttps://www.sta.si/
Prejšnji članekNajvečji zipline park v Evropi
Naslednji članek5 idej za izlet po Sloveniji – reke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.