Napad na Branka Grimsa še naprej buri duhove

Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims
Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims Foto: on sds

Napad na poslanca stranke SDS Branka Grimsa je v njegovi stranki sprožil veliko prahu. SDS meni, da je čas, »da se grožnje, napadi in pozivi k nasilju, ne le predstavnikom SDS, temveč tudi vsem drugim, končajo«. V sredini novinarski konferenci je vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec predstavila strankine pobude in zahteve.

Pogovori glede varovanja bodo stekli v prihajajočem tednu

»Po dogodku sem nemudoma prosila generalno sekretarko Državnega zbora RS, da se zavaruje vse posnetke, ki so jih posnele varnostne kamere v okolici državnega zbora in se aktivno sodeluje z organi pregona,« je na začetku konference dejala vodja poslanske skupine SDS. Temu pozivu je sledila zahteva za zagotovitev varovanja poslancev na poti od posameznega parkirnega mesta do vstopa v Državni zbor RS in obratno ter pobuda in zahteva za sklic Kolegija predsednice državnega zbora RS, na katerem bi začrtali odločne korake za zagotovitev tako varnosti poslancev kot varnosti zaposlenih v Državnem zboru RS.

S strani predsednice državnega zbora je stranka SDS že prejela odgovor na zahtevo za zagotovitev varovanja poslank in poslancev na poti od posameznega parkirnega mesta do vstopa v Državni zbor RS in obratno. Predsednica obžaluje napad na Branka Grimsa, podpira predlog glede varovanja, ampak pogovori bodo stekli v prihajajočem tednu, kar je za stranko SDS prepozno. »V Poslanski skupini SDS menimo, da bi bilo to potrebno narediti takoj. Kljub počitnicam je dogodek, ki se je zgodil kolegi Grimsu, takšne narave, da je potrebno reagirati takoj,« je poudarila Jelka Godec.

Jelka Godec
Vodja poslanske skupine SDS Jelka Godec
vir: SDS

SDS vložil zahtevo za sklic nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo

V poslanski skupini SDS so zato v sredo že vložili zahtevo za sklic nujne seje Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo, na kateri bi spregovorili o ukrepih zaradi načrtnega stopnjevanja sovražnosti, spodbujanja nasilja ter napadov proti posameznikom na podlagi njihovih vrednot, prepričanj ali svetovnega nazora.

»Leta in leta prenašamo grožnje in napade na Slovensko demokratsko stranko in člane. Poslanci dobivamo različna pisma, vizitke z grožnjami, telefonske klice. Nenazadnje pa, v zadnjih dveh letih so ti organizirani pa vendar nenajavljeni protesti dajali večje spodbude posameznikom za napade na naše poslance pa tudi na člane SDS,« je povedala Jelka Godec. Spomnila je tudi, da so na protestih sodelovali tudi izvoljeni funkcionarji nekaterih strank in dajali legitimnost tem pozivom.

»V tem mandatu, po vsaki seji državnega zbora, ko zapuščamo državni zbor in gremo čez cesto, nas pri stopnicah pričakajo trije ali štirje možje, ki nas nenehno žalijo, grozijo tudi z nasiljem, nekaterim tudi s smrtjo. Neodzivnost organov je tukaj vprašljiva,« je izpostavila Jelka Godec. Sama meni, da kot poslanci SDS doživljajo demonizacijo in pogrom, kar je po njenem prepričanju vse spodbuda k nasilju.

»V SDS menimo, da se končajo ti pozivi k nasilju, ne glede na to, za koga gre, ne glede na to, ali je to poslanec SDS ali poslanec NSi ali poslanec Gibanja Svobode ali katere koli druge poslanske skupine. Zato sem v petek pozvala vse poslance, da vendarle stopimo skupaj in da izrečemo podporo kolegi Grimsu in podporo vsem nam. Da rečemo, da je dovolj nasilja v družbi, nasilja nad katerim koli državljanom v Republiki Sloveniji. Žal moram reči, da se na to pobudo ni odzval nihče pa vendarle v Poslanski skupini SDS še vedno upamo, da bo odziv po tem dogodku čim prej, tudi s strani predsednice državnega zbora.,« je dejala vodja poslancev SDS.

SDS so označili kot mračno silo

Slovenska demokratska stranka je v zadnjem času označena kot mračna sila. Vsaj tako so jo označili vidni predstavniki levega političnega pola, denimo predsednik vlade in župan Ljubljane. »Demonizacija in črnitev članov in izvoljenih funkcionarjev SDS se izvaja že več let. Pozivi k smrti predsednika naše stranke, smrti določenih poslancev se dogajajo že dlje časa. In se samo stopnjujejo. Temu je potrebno narediti konec. Vse to spodbuja sovraštvo do nas, ki imamo drugačno mišljenje od tistih, ki protestirajo na Trgu republike ali kolegov iz drugih poslanskih skupin,« je zaključila Jelka Godec.

VIRSDS
Prejšnji članekOcena filma: Ne skrbi, draga
Naslednji članekBo to tisto, kar bo Evropo povleklo iz krize po pandemiji?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.