Novo vodstvo ŠOS-a: Kaj obljubljajo študentom?

Študentska organizacija Slovenije (ŠOS) je na 41. redni seji Skupščine imenovala novo predsednico organizacije. To je postala doktorska študentka Marike Grubar. Med drugim so imenovali tudi generalnega sekretarja, to je postal Rok Petrič in spremenili nekatere akte organizacije.

Skupščina je potekala 23. februarja in je zaradi omejitve gibanja ter zbiranja oseb bila znova izvedena v digitalno. Novoimenovana predsednica je študentka programa Humanistike in družboslovja – Sociologija kulture na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani.

Kaj je dejalo in obljubilo novo vodstvo?

Med svojimi cilji je poudarila, da se bo zavzela za kakovostno digitalizacijo izobraževanja ter ustrezno financirano in dostopno javno visoko šolstvo. Prav tako se bo borila za izboljšanje politik na področju duševnega zdravja ter bivanjsko problematiko študentov in dvig višin štipendij.

V izjavi ob imenovanju je povedala: »Hvaležna sem za podporo, ki mi jo je namenila Skupščina Študentske organizacije Slovenije. S svojim vodenjem želim prispevati k temu, da bi v naslednjem mandatu na ŠOS nadaljevali močno zagovorniško vlogo in z zasledovanjem dosegljivih ter aktualnih ciljev, ki so in bodo relevantni za študentsko populacijo.«

Denar.
Cilj bo tudi zvišanje štipendij.

Zaželela si je tudi, da se ŠOS bolj aktivno poveže s študenti: »Poleg aktivne vloge študentskih predstavnikov in predstavnic vidim pomembno vlogo tudi v pogosto manj vidnih in manj izpostavljenih členih študentskega organiziranja. Vidim jo v vseh študentkah in študentih. Želim si, da bi študentke in študenti redno vzpostavljali stik s ŠOS in se na nas obračali tako s svojimi vprašanji in težavami kot s predlogi o področjih, ki jih bi še bilo potrebno urediti, izzivih, ki bi jih bilo treba nasloviti, idejami o projektih, ki bi jih lahko ŠOS izvajala. Vse našteto bo pomembno prispevalo k temu, da bo ŠOS lahko še naprej zasledovala dobrobit vseh študentk in študentov.«

Novi generalni sekretar Rok Petrič, ki že opravlja delo generalnega sekretarja Športne zveze Univerze v Ljubljani, se je v svojem programu zavzel za digitaliziranje poslovanja, pridobivanje dodatnih sredstev preko trženja in prijavljanja na razpise ter organizacijo dela strokovnih služb ob dodatnih pooblastilih, ki jih v prihajajočem obdobju prejema ŠOS.

Na skupščini so poleg tega potrdili poročilo Nadzorne komisije ŠOS ter Finančni načrt ŠOS za aktualno leto.

Uredništvo portala Student.si iskreno čestita novemu vodstvu in želi obilo uspeha v prihodnosti!

Prejšnji članekSo električni avtomobili res bolj trajnostni?
Naslednji članekNevarnosti 6 lepotnih izdelkov, ki jih uporabljamo vsak dan

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.