Poljska vojska vkorakala in »okupirala« češko ozemlje

Vzhodna Moravska, Češka, 28. maj. Poljski vojaki so prečkali češko mejo in na cesti postavili barikado. Prva češka obramba je bil gradbeni inženir, ki je želel slikati bližnjo kapelo, do katere vodi zabarikadirana cesta. Poljski vojaki so ga odgnali stran in tako odbili prvi napad na okupirano ozemlje. Kmalu je prišlo do ugotovitve, da mora poljska vojska posodobiti GPS.

Poljski vojaki so pravzaprav varovali poljsko-češko mejo po dogovorjenih ukrepih proti koronavirusu. Po nesreči naj bi barikado postavili 30 metrov preko češke meje. Državi na tem kraju deli samo rečica. Lokalni časopis Denik je na lokacijo poslal fotografa, ki je s fotografijami potrdil, da so Poljaki po nesreči res prečkali in okupirali češko ozemlje.

 

Na srečo sta obe strani ohranili hladno glavo in vzele incident kakor humorno zmoto ter gradivo za nešteto šal o poljski vojski. Napako poljske vojske so rešili diplomatsko in prijateljsko. Vojaki so se umaknili nazaj na Poljsko.

 

Invazija je bila tako mirno sprejeta, da se je novica o junaških podvigih Poljakov šele prejšnji teden razširila med svetovnimi mediji. Želimo si lahko le, da bi vsi narodi tega sveta tako mirno ravnali pri takšnih mejnih nesoglasjih.

VIRhttps://www.denik.cz/
Prejšnji članekRaziskava je pokazala: Slovenci ljubimo šport
Naslednji članekInvazija nevarnih ognjenih črvov na hrvaškem otoku

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.