Poslanec SDS mag. Branko Grims: »Si predstavljate, da hočejo tako neoperativno vlado še širiti?«

Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims
Poslanec stranke SDS mag. Branko Grims Foto: on sds

Slovenska demokratska stranka je pred dnevi vložila podpise za začetek postopkov za razpis zakonodajnega referenduma o spremembi Zakona o Vladi Republike Slovenije. Ta bi pomenil začetek razširitve ministrstev, ki svojega dela še ne morejo opravljati v polnem zagonu. Stranka SDS oziroma njen poslanec mag. Branko Grims je o tem tudi spregovoril.

Kaj točno je bila tematika novinarske konference stranke SDS?

Tematika je bila precej vse povprek. Poslanec mag. Branko Grims je dejal, da tri dodatna ministrstva Vlade RS ne prinašajo le zaposlitve treh ministrov. Dodal je, da gre za tri dodatne birokratske aparate in za dodatno mrežo zaposlenih, ki jo bodo plačevali davkoplačevalci. Odločitvi za referendum je kljubovalo več stvari, je povedal, med katerimi je bila ključna »nepopisna šlamastika z naftnimi derivati«.

Referendum, ki zavira vlado ali mnenje ljudi?

»Si predstavljate, da hočejo tako neoperativno vlado še širiti? Da bo še bolj neoperativna. Ljudje pa naj to plačajo. Temu je treba reči odločen ne, zato smo vložili podpise za začetek postopka za zakonodajni referendum,« je povedal poslanec stranke SDS.

Stranka SDS naj bi šla resno v zbiranje podpisov za referendum, ki naj bi združil prihajajoče lokalne in predsedniške volitve. »V Slovenski stranki se zavedamo odgovornosti, ki jo imamo do ljudi in do naše domovine Slovenije in ne ravnamo tako, kot je ravnala prejšnja opozicija, ki je zgolj zavlačevala postopke, celo pri zakonih, ki so bili v preteklem obdobju za Slovenijo življenjsko nujni,« je mag. Branko Grims odgovoril na vprašanje o tem ali je namen stranke le zavlačevanje vzpostavljanja vlade.

»Ta koalicija je celo volilno kampanjo vpila, da želi poslušati ljudsko voljo. Edini pravi način izražanja ljudske volje je referendum,« je zaključil mag. Branko Grims in v svet poslal podpise za razpis referenduma o spremembah zakona o vladi.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekMagnetne table bodo izboljšale tvoje učenje
Naslednji članekUroš Urbanija za las oddaljen od položaja direktorja TV Slovenija

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.