Robert Golob voščil predsednici: »Prepričan sem v najino dobro sodelovanje«

Nataša Pirc Musar (vir: AP Photo/Darko Bandic)
Nataša Pirc Musar (vir: AP Photo/Darko Bandic)

V nedeljo je bila izvoljena prva predsednica Slovenije Nataša Pirc Musar. V drugem krogu predsedniških volitev je premagala kandidata Anžeta Logarja in spisala zgodovino. Kot veleva tradicija, ji je voščil tudi predsednik vlade dr. Robert Golob.

Predsednik vlade voščil predsednici Slovenije

»Spoštovana predsednica,« je voščilo pričel predsednik vlade dr. Robert Golob in bil prvi premier, ki je v zgodovini samostojne Slovenije voščilo izrekel predsednici.

»Volivke in volivci so vas izbrali za predsednico Republike Slovenije. Čestitam vam ob izvolitvi, ki je dokaz, da si državljani in državljanke želijo živeti v državi, v kateri bodo spoštovane temeljne prvine demokracije: človekove pravice, vladavina prava, neodvisni mediji, svoboda in spoštljiv dialog,« je bil v voščilu jasen predsednik vlade.

»Prepričan sem v najino dobro sodelovanje pri naslavljanju skupnih izzivov prihodnosti in krepitvi odprte, vključujoče družbe, ki v ospredje postavlja solidarnost in povezovanje ter v skupna prizadevanja za razvoj države v dobrobit vseh,« je še dodal in zaključil z »Srečno predsednica!«

Voščil je tudi Borut Pahor

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je bil med prvimi, ki je izrekel čestitke obema kandidatoma in predvsem novi predsednici. Kmalu se obeta tudi srečanje in častna predaja funkcije, ki jo bo Nataša Pirc Musar nasledila s 23. decembrom.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekOcena filma: Črni panter 2
Naslednji članek10 norih fotografij vesolja

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.