Si »levi« ali »desni«? Ugotovi, kje na politični lestvici ležiš!

politični portret

Večina nas ve, ali se nagibamo bolj proti levi ali desni strani, a test političnega portreta te na podlagi osmih vrednostnih osi približno umesti v politično polje in ti natančneje prikaže tvoje vrednote na premici.

Pri vseh osmih oseh obstajata dva konca spektra. Na podlagi svojih odgovorov se opredeliš do različnih idej. Primer je lahko dvojica rehabilitacija/kaznovanje. Tisti, ki verjamejo v rehabilitacijo, menijo, da je cilj kaznovanja usmerjanje nazaj na pravo pot. Na drugi strani ljudje verjamejo v kaznovanje. Vloga kazenskega prava zanje je odvračanje (za obsojence in za celotno družbo).

Ostale dvojice so konstruktivizem/esencializem, progresivnost/konservativnost, internacionalizem/nacionalizem, komunizem/kapitalizem, regulacija/laissez-faire, ekologija/produktivnost in revolucija/reformizem.

Kviz lahko rešiš v angleščini, obstaja pa tudi slovenska verzija, ki nudi tudi dodatno zanimivost – preveriš lahko rezultate strank. Vprašalnik so poslali vsem političnim strankam, ki so kandidirale na volitvah v Državni zbor 2018.

+ objave

Novinar

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.