Slovenija dobiva novo politično stranko! Kaj vemo o njej

Shod upokojencev, ki je potekal na Trgu Republike
Shod upokojencev, ki je potekal na Trgu Republike Foto: on FB

Slovenska politična sfera ima novo politično stranko. Po upokojenski stranki DeSUS, ki jo je dolga leta vodil Karl Erjavec, se je zdaj »rodila« nova upokojenska stranka. Kaj vemo o njej?

Upokojenski shod napovedal novo stranko upokojencev

Pod taktirko Pavla Ruparja je v Ljubljani potekal upokojenski shod, ki je naznanil, da bo v prihodnjih treh mesecih ustanovil politično stranko.

Ta bo tako vzklila iz Ljudske iniciative Glas upokojencev Slovenije in Inštituta 1. oktober. Še več informacij bo tako znanih v prihodnjih tednih, že zdaj pa vemo nekaj podrobnosti o novi stranki.

Še pred tem pa skok na parlamentarne volitve 2022, ko je stranka DeSUS zapisala 0,66-odstotno podporo in razpadla. To je bil konec upokojenske stranke, ki je bila v parlamentu vse od leta 1996 in večino časa stranka koalicije.

Po DeSusu zdaj nova upokojenska stranka

Inštitut 1. oktober in Ljudska iniciativa Glas upokojencev z novo upokojensko stranko
Inštitut 1. oktober in Ljudska iniciativa Glas upokojencev z novo upokojensko stranko

»Zakaj stranka? Da vrnemo v slovensko politiko demokracijo, modrost in etiko; spoštovanje in zlasti lepo obnašanje. Predvsem pa, da vrnemo upokojencem dostojanstvo in dostojne pokojnine ter samospoštovanje. Naša stranka bo uspešna in konstruktivna zato, ker jo gradimo in ustanavljamo s srcem in ljubeznijo,« je poudaril član vodstva Igor Černoga.

»Naš cilj je jasen! Vrniti upokojence, delavce in vse, ki niso zadovoljni s popolnoma zgrešeno politiko, ki nam vlada, v življenje! Odpisane smo vrnili tja, kjer nam je v družbi mesto!« je v objavi pred dogodkom na svojem profilu zapisal Pavel Rupar.

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekTaylor Swift s koncertnim filmom The Eras Tour ruši vse mogoče rekorde
Naslednji članekPrehrambna industrija se spopada s hudimi izzivi: kateri so ti izzivi in kakšne rešitve?

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.