Taylor Swift s koncertnim filmom The Eras Tour ruši vse mogoče rekorde

Taylor Swift: The Eras Tour je velik finančni uspeh
Taylor Swift: The Eras Tour je velik finančni uspeh Foto: on themoviedb

Že ptički na vejah čivkajo, da je turneja Taylor Swift nekaj najbolj finančno uspešnega, kar je videl naš svet. Tla se tresejo, ko se začne koncert, lokalna ekonomija cveti, ko prispe Taylor v mesto in še in še. Ampak Taylor Swift in njena ekipa se tu niso ustavili. Za vse tiste, ki so ostali brez vstopnic za koncerte – in takih je ogromno – so v kinematografe poslali še koncertni film. Je uspešen? Kaj si misliš?

Taylor Swift: The Eras Tour ruši rekorde, ogledaš si ga lahko tudi pri nas

Taylor Swift: The Eras Tour je koncertni film glasbenice, ki nadaljuje kulturni fenomen. Film se predvaja po svetovnih kinih, tudi v Sloveniji, kjer si ga je moč ogledati od 13. do 22. oktobra. »Potopite se v koncertni film, ki se zgodi enkrat v življenju z dih jemajočim filmskim pogledom na turnejo, ki je zaznamovala zgodovino,« lahko preberemo na Cineplexovi strani.

Taylor Swift s filmom ruši rekorde
Taylor Swift s filmom ruši rekorde Foto: on themoviedb

»V kakšno resnično osupljivo stvar ste spremenili koncertni film The Eras Tour. Gledala sem vaše videoposnetke, kako v kinih plešete in poskakujete ter poustvarjate koreografijo, si izmišljate interne šale, čarate, se zaročate in na splošno ustvarjate točno tisto vrsto veselega kaosa, po katerem smo znani,« je po uvodnem vikendu filmske premiere zapisala Taylor Swift.

Zgodovinski finančni uspeh v le nekaj dneh

In kako uspešen je film? Precej. Taylor Swift: The Eras Tour morda ni dosegel tiste močno napovedovane stotice, vendar je vseeno dosegel zgodovinske številke. V prvem vikendu je film samo v ZDA zaslužil 92,8 milijona ameriških dolarjev. Dodatnih 30 milijonov je vpisal drugod po svetu. Skupaj v prvih treh dneh kar 123,5 milijonov dolarjev

Film ima veliko razlogov za proslavljanje, saj je že prvi konec tedna postal najbolj dobičkonosen koncertni film vseh časov v ZDA, poleg tega pa je postregel z drugo največjo oktobrsko otvoritvijo vseh časov za Jokerjem (96,2 milijona dolarjev, brez upoštevanja inflacije).

Prav tako je zgodovino spisal v segmentu koncertnih filmov, kjer je v treh dneh prehitel drugi najbolj dobičkonosen film tega segmenta, Justin Bieber: Never Say Never. Ta je leta 2011 zaslužil 99 milijonov dolarjev.

Ali bo uspelo preseči Michael Jackson: This Is It, ki je leta 2009 zaslužil neverjetnih 261 milijonov dolarjev? Bomo videli po koncu tega vikenda.

TAYLOR SWIFT | THE ERAS TOUR Concert Film Official Trailer

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekŠtudentska izkušnja, ki te bo popeljala v srce gora
Naslednji članekSlovenija dobiva novo politično stranko! Kaj vemo o njej
Žiga Kastelic

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.