Trump bo v ameriška mesta poslal zvezne agente

Zaradi porasta kriminala v ameriških mestih se je predsednik Donald Trump odločil za drastični ukrep. V mesta, ki so kriminalno najbolj prizadeta, bo poslal zvezne varnostne sile. Zvezni agenti bodo tako varovali Kansas City, Chicago in Albuquerque, mesta, ki jih vodijo demokrati.

Donald Trump in Mike Pence
Donald Trump in Mike Pence.

The Washington Post poroča, da naj bi samo naznanilo kontroverzne politične odločitve bilo namenjeno pridobivanju političnih točk proti demokratom. Ameriške volitve se bodo odvijale 3. novembra in Trump naj bi želel pridobiti več podpore s svojim ostrim »zakon in red« pristopom.

200 agentov

Na teren bo tako poslanih 200 agentov FBI, DEA, Zveznih maršalov in pa agentov Biroja za alkohol, tobak, strelno orožje in razstrelivo. Temu močno nasprotujejo lokalni politiki in policisti, ki menijo, da je taka poteza nedemokratična in da vlada s tem podpihuje nasilje.

Slika protestnikov v ZDA maja.
Protestniki v ZDA.

Zvezne varnostne sile že varujejo vladne objekte v Portlandu, kjer postajajo protesti vsak dan hujši. Prisotnost zveznih agentov je v tem mestu proteste le potencirala. Taka politična odločitev bolj spominja na zatiranje upora kakor varnostni ukrep proti kriminalu.

VIRThe Washington Post
Prejšnji članekSvet skozi prizmo fotografij natečaja Next Image 2020
Naslednji članekMineva deset let od nastanka skupine One Direction

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.