Vlada napoveduje nove dodatke in ukrepe

Ukrepi
Ukrepi Foto: darkojow iz iStock

Dolgo se je ugibalo, če se bo Vlada Republike Slovenije odzvala na draginjo. Zdaj smo dobili enega od odgovorov, saj je Luka Mesec naslovil pripravo ukrepov za spopadanje z draginjo. Njegovo začasno ministrstvo za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti pripravlja ukrepe, ki zadevajo najšibkejše v družbi.

Energetski dodatki za spopadanje z draginjo

Vlada RS po besedah Luke Mesca pripravlja serijo ukrepov za spopadanje z draginjo. Ukrepi zadevajo najšibkejše v družbi. »V ta namen predlagamo uvedbo »energetskega dodatka«, do katerega bi bili upravičeni prejemniki denarne socialne pomoči, varstvenega dodatka, invalidi ter prejemniki pokojnin pod pragom tveganja revščine, ki je ocenjen na 771 evrov,« je na novinarski konferenci povedal minister.

»Predlagamo, da bi se višina dodatka določala tako, da bi se od omenjenega zneska odštela višina pokojnine prejemnika. Da bodo prejemniki dodatka tudi vse upokojene osebe, sicer na vladi še ni usklajeno. Ministrstvo si bo prizadevalo, da ga dobijo tudi upokojenci. Za vsakega dodatnega člana gospodinjstva pa se bo dodatek povečal v skladu z obstoječimi kriteriji socialno varstvene zakonodaje. Dodatki se ne bodo všteli v dohodnino in v dohodek za uveljavljanje ostalih pravic«, je napovedal minister Mesec.

Več glede ukrepov in energetskega dodatka bo minister povedal po seji Vlade.

Urednik portala Student.si

VIRgov
Prejšnji članekLuka Mesec: »Socialno naravnana prihodnost je najboljše zagotovilo za večjo nataliteto«
Naslednji članekWatch Fit 2: Ena tistih ur, ki jo je lepo pogledati

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.