Watch Fit 2: Ena tistih ur, ki jo je lepo pogledati

Huawei Watch Fit 2

Huawei je pred kratkim predstavil drugo generacijo pametne ure Watch Fit, ki je lani presenetila s podolgovato estetiko, vgrajenimi funkcijami in dostopno cene. Se zgodba nadaljuje?

Pametna ura Watch Fit 2, ki še se posebej dobro obnese v funkciji beleženja športne dejavnosti, je nekoliko širša od lanskega modela. Zaslon je sicer še vedno pravokoten, toda po zaslugi manjše spremembe širine, je na njem več prostora za prikaz informacij. Pomanjkljivosti, ki smo jo lani največkrat izpostavili. Kljub spremembi mer pa je ura še vedno prijetno tanka in lahka ter preprosto rečno, »pade« v oči. Na voljo je v treh različicah. Active, Elegant in Classic, ki se razlikujejo predvsem v materialu paščka in barvi obrobe okoli zaslona.

Oblikovno ura ne skriva dobrikanja nežnemu delu občestva, čeprav si črno različico Active med preživljanjem prostega časa zlahka nadane tudi moški. Oblika in teža v povezavi z dobrim silikonskim paščkom te različice prinese nepričakovano prednost. Lepo objame zapestje in je na njem trdno nameščena. Sicer je bilo to značilno že za lanski model, toda kot kaže, je Huawei odpravil pomanjkljivosti ter izboljšal natančnost optičnega tipala srčnega utripa in satelitskega sprejemnika.

Zdaj tudi vedno prižgan zaslon

4,4-centimetrski (1,74-palčni) AMOLED zaslon razločljivosti 336 × 480 pik je dovolj svetel za uporabo na prostem, celo na plaži, nudi lepe barve in dobre vidne kote, medtem ko je življenjska doba baterija tam okoli 7 dni relativno zahtevne in do 10 dni srednje zahtevne uporabe. Nanjo vpliva tako odločitev za vedno prižgani zaslon, zaradi katerega je videz ure na zapestju lepši, kot morebitni vklop funkcije stalnega beleženja nasičenosti kisika v krvi. Glede načina vedno prižganega zaslona je pametno povedati še naslednje. Ura je dovolj pametna, da ga izklopi, če je nekaj minut popolnoma pri miru. Nobenega smisla namreč ni, da bi kazala številčnico odložena na polico ali celo spravljena v predal.

Huawei Watch Fit 2

Čeprav je ohišje iz plastike, nudi dostojen videz in občutek. Upravljanje ure poteka preko na dotik občutljivega zaslona in enega samega gumba. To zna povzročati težavo med plavanjem, kajti zaradi vode je zaznava dotika zlahka otežena. O čemer je pametno razmišljati, predno želite spremljati plavanje v bazenu ali morju. Slana voda ji pri ne povzroča večjih težav. Ohišje je namreč označeno z oznako 5 ATM, toda vseeno se z uro ni pametno potapljati. Glede tipal naj bi poleg 9-osnega združenega tipala (merilnik pospeška, žiroskop in geomagnetno) imela še optično tipalo s tehnologijo Huawei TruSeen.

Dodana sposobnost merjenja temperature kože

Watch Fit 2 spremlja in analizira spanje, meri stres, raven kisika v krvi in srčni utrip ter v primeru nizkega ali visokega, če uporabnik ne beleži dejavnosti, prikaže opozorila. Nasploh je razumevanje telesnih znakov zapletena stvar, ki jo je bolje prepustiti strokovnjakom. Na podlagi dalj časa trajajočega spremljanja omenjenih dejavnikov z malo sreče lahko opazite posebnosti, ki vas spodbudijo k obisku zdravnika. Da je v vzorcu spanja premalo globokega spanca ali da vam srce zdivja brez razloga. V primerjavi z lanskim modelom je glede zdravja nova samo ena funkcija. Merjenje temperature na površini kože, za kar ima tudi primerno tipalo. Tega so že nekaj časa sposobne še nekatere druge Huaweieve pametne ure, toda do zdaj še nismo našli odgovora na vprašanje, v kakšnih primerih bi nam podatek prišel prav.

Huawei Watch Fit 2

Zdi se, da je poudarek na teku

Ura podpira približno 90 načinov beleženja športov in prostočasnih dejavnosti, vendar jih je le manjši del uporabnih, drugi, na primer več načinov za ples ali za borilne veščine, pa dvigajo skupno števili. Nič ne de. Glavni športi in dejavnosti so podprte, pri čemer je največji poudarek na teku. Razumljivo, kajti zaradi nizke teže ure med dejavnostjo skoraj ne čutite, medtem ko je od specializiranega tekaškega modela Watch GT Runner pridobila izračun tekaškega indeksa in celo vrsto načrtov za treninge. V povezavi s tem pride do izraza dvopasovni satelitski sprejemnik, ki zagotavlja natančnejše določanje zemljepisnega položaja tudi v težavnejših okoljih.

Cena je pomemben faktor za odločanje o nakupu in tu je Watch Fit 2 na dostopni strani. Če vam je hkrati še oblikovno všeč toliko bolje. Gotovo bo svoje poslanstvo opravljala bolje od nekaterih nosljivih naprav s cenami veliko pod stotakom. Njena največja prednost je vgrajen sprejemnik satelitske navigacije in s tem polna sposobnost samostojnega delovanja, Huawei pa ima dovolj znanja in virov, da je interpretacija podatkov tipal na dovolj visoki ravni. Poleg tega pa niso pozabili niti na možnost opravljanja telefonskega razgovora preko povezave Blueotooth.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.