5 idej za najboljši Aperol

drink, alcohol, glass
Foto: distelAPPArath iz Pixabay

Julij je in petkovškovo nabrežje ter ljubljanske Instagram storije polnijo kozarci z zapeljivo oranžno tekočino. Le kaj je ta skrivnostna pijača, se sprašuješ? Nič drugega kot Aperol! Ta italijanska žgana pijača slovi po svoji živahni rdeče oranžni barvi. Med drugim vsebuje rabarbaro, svišč in kinivovec. Njegovo ime je skrajšana oblika besede apperitivo, ki poimenuje alkoholno pijačo, ki se jo postreže pred ali po jedi. Te je zamikalo, da bi ga preizkusil? Toda čemu se najbolje poda?

Različica negronija

Klasičen negroni je izključno alkoholni koktejl, ki se ga pripravi v kombinaciji 1-1-1 z mešanjem gina, vermuta in Camparija. Slednji je zeliščni liker in ga nekateri smatrajo kot bolj »zimskega«, zato ga lahko za pripravo poletnega negronija zamenjaš z grenkosladkim Aperolom.

alcohol, negroni, bar
Foto: eKokki iz Pixabay

Aperol tonik

V orginalnem aperol spritz receptu bomo poleg mineralne vode in rezine pomaranče ali limone dodali Prosecco ali neko drugo vrsto belega vina oziroma penine. Če želimo našo pijačo nekoliko bolj osvežilno in ne tako močno, lahko zadnjo sestavino preprosto izpustimo. Še vedno lahko uživamo v mehurčkih, pozabavamo pa se lahko tudi z uporabo tonika – navadnega ali aromatičnega.

Campari vs Aperol: What's the Difference?

Aperol z ingverjevim pivom

Ingverjevo pivo, ki je brezalkoholno ter plava v vodah grenčic definitivno sklene zanimiv zakon z Aperolom. Mešajo se grenki, sladki in kisli okusi. Pogumni ali raziskovalci po duši lahko eksperimentirajo tudi z uporabe sadne ape ali še močnejše ipe.

ipa, beer, alcohol
Foto: tiburi iz Pixabay

Osvežilni Aperol s sadjem

Aperol se zaradi vsebnosti določenega procenta pomaranč prijazno spogleduje s sadjem, še posebno s citrusi. Nekateri zato priporočajo uporabo kančka Aperola v kateremkoli poletnem koktejlu namesto svežih citrusov, torej limone, pomaranče ali kraljice limete. Po drugi strani lahko poskusiš tudi mešanico Aperola in sladko raztopino sadnega sirupa raznih vrst. Najbolj prestižen pa bo najbrž okus alkohola samega z nekaj kosi leda in kosom sveže navadne ali rdeče pomaranče.

drink, alcohol, glass
Foto: distelAPPArath iz Pixabay

Vodka Aperol

Če je študentska služba preveč naporna in ti navaden Aperol Spritz preprosto ne bo dovolj hitro dvignil razpoloženja po dolgem vročem delavniku; posezi po vodki! Od vseh je ta najbrž najmočnejša opcija mešanja Aperola in morda po okusu ter vonju najbolj neopazna. Kljub temu bo zagotovo poskrbela za vesel nasmeh na tvojem obrazu in dobro preživeto popoldne.

Morda pa vseeno nič ne premaga klasike, preprostega aperol spritza?

Modern Classic: Intro to Aperol

Prejšnji članekWatch Fit 2: Ena tistih ur, ki jo je lepo pogledati
Naslednji članekResident Evil, ali bo kdaj uspelo?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.