Vlada sprejela spremembe Sklepa o Študentskem domu Ljubljana

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo sprejeti sklep Vlade RS, ki se nanaša na Študentski dom Ljubljana. Vlada Republike Slovenije je na 8. dopisni seji sprejela sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi javnega zavoda »Študentski dom Ljubljana« in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Kaj prinašajo spremembe?

Sklep o Študentskem domu se minimalno spremeni

Sprejeti sklep pomeni, da se le-ta uskladi s spremembo Zakona o visokem šolstvu, natančneje z dopolnitvijo 70. člena. Ta določa, da status študenta ne preneha študentu, ki se pred zaključkom študijskega leta prepiše na drug študijski program.

Prav tako se Sklep usklajuje s Pravilnikom o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije. V skladu s priporočili vlade za učinkovitejše upravljanje javnih zavodov pa se spreminjajo tudi členi, ki določajo delovanje sveta zavoda, predvsem predlaganje in izbor kandidatov za predstavnike ustanoviteljice v svetu zavoda ter odgovornost članov sveta zavoda in sodelovanje predstavnikov ustanoviteljice z ministrstvom.

Zdaj ima Sklep spremenjeno, dodano oziroma črtano tudi:

  • zagotavlja se nastanitev zaposlenim študentom tretje stopnje, ki prejemajo štipendijo Republike Slovenije
  • črta se soglasje ministrstva pri sprejemu akta, ki določa podrobnejši način nastanitve in pogoje za bivanje drugih uporabnikov in drugih študentov
  • uskladi se navedba izobrazbe direktorja s slovenskim ogrodjem kvalifikacij.

Urednik portala Student.si

VIRMIZŠ
Prejšnji članekLetos več vpisa v srednje šole kot lani
Naslednji članekS Harryjem Potterjem smo se na Hogwarts Express podali že pred 25 leti

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.