Sponzorirano

Vlada sprejela spremembe Sklepa o Študentskem domu Ljubljana

Študentski dom Ljubljana
Študentski dom Ljubljana Foto: on stud-dom-lj
Sponzorirano

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je objavilo sprejeti sklep Vlade RS, ki se nanaša na Študentski dom Ljubljana. Vlada Republike Slovenije je na 8. dopisni seji sprejela sklep o spremembah in dopolnitvah Sklepa o ustanovitvi javnega zavoda »Študentski dom Ljubljana« in ga bo objavila v Uradnem listu Republike Slovenije. Kaj prinašajo spremembe?

Sklep o Študentskem domu se minimalno spremeni

Sprejeti sklep pomeni, da se le-ta uskladi s spremembo Zakona o visokem šolstvu, natančneje z dopolnitvijo 70. člena. Ta določa, da status študenta ne preneha študentu, ki se pred zaključkom študijskega leta prepiše na drug študijski program.

Prav tako se Sklep usklajuje s Pravilnikom o postopkih za izvrševanje proračuna Republike Slovenije. V skladu s priporočili vlade za učinkovitejše upravljanje javnih zavodov pa se spreminjajo tudi členi, ki določajo delovanje sveta zavoda, predvsem predlaganje in izbor kandidatov za predstavnike ustanoviteljice v svetu zavoda ter odgovornost članov sveta zavoda in sodelovanje predstavnikov ustanoviteljice z ministrstvom.

Zdaj ima Sklep spremenjeno, dodano oziroma črtano tudi:

  • zagotavlja se nastanitev zaposlenim študentom tretje stopnje, ki prejemajo štipendijo Republike Slovenije
  • črta se soglasje ministrstva pri sprejemu akta, ki določa podrobnejši način nastanitve in pogoje za bivanje drugih uporabnikov in drugih študentov
  • uskladi se navedba izobrazbe direktorja s slovenskim ogrodjem kvalifikacij.
Sponzorirano

NI KOMENTARJEV

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.

Exit mobile version