Žan Mahnič poziva Luko Mesca naj se testira na droge

Žan Mahnič je na Luko Mesca naslovil vprašanje o drogah
Foto: on sds

Poslanec stranke SDS Žan Mahnič je na ministra za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, Luko Mesca naslovil nadvse zanimivo vprašanje. Temelj vprašanja, ki ga ima za Luko Mesca poslanec Žan Mahnič, se navezuje na testiranje na prepovedane droge. Vprašanje pa se navezuje tudi na afero o spolnih zlorabah, ki smo ji priče v zadnjih nekaj tednih.

Poslansko vprašanje Luki Mescu o drogiranju

»Spoštovani gospod minister,« je vprašanje začel Žan Mahnič in nadaljeval, da »v javnosti izredno odmeva afera o spolnih zlorabah, povezanih z novomeškim kulturnikom in zastopnikom Društva za sodobno kulturo Fotopub.« K temu je dodal tudi to, o čemur smo že pisali, in namreč sklic nujne seje odbora za kulturo na pobudo poslanske skupine SDS. »Afera je poleg domnevnih zlorab, povezanih tudi z uporabo nelegalnih drog, razkrila tudi številne pomanjkljivosti v sistemu financiranja kulturnih projektov, v zvezi s čemer smo v PS SDS že zahtevali sklic nujne seje odbora za kulturo.«

Po navajanju dogodkov o aferi, je vprašanje zaključil nekoliko dvodelno. Prvič z navedbo govoric, da naj bi bila s tem povezana tudi stranka Levica. »S posameznimi akterji tega zavržnega in ostudnega ravnanja z ženskami (po navedbah naj bi bile nekatere med njimi celo mladoletne) naj bi bili po poročanju medijev povezani tudi vplivni posamezniki iz stranke Levica, kar je razvidno tudi iz nekaterih objavljenih fotografij v medijih.« Drugič pa z dejanskim poslanskim vprašanjem.

Ob poslanskem vprašanju Žana Mahnič za Luko Mesca je bila uporabljena fotografija, ki je pred meseci postala viralna
Ob poslanskem vprašanju Žana Mahnič za Luko Mesca je bila uporabljena fotografija, ki je pred meseci postala viralna

Žan Mahnič poziva Luko Mesca naj predloži rezultate

»Glede na navedeno, predvsem pa zaradi vašega pogostega neobičajnega in nervoznega obnašanja ter izjav, na vas naslavljam pobudo, da opravite test na prepovedane droge in rezultat javno objavite. Tako boste ovrgli vsakršen dvom v vaše trditve, da so očitki o domnevnem uživanju prepovedanih substanc politične narave in boste nenazadnje tudi dali odgovore, ki jih slovenska javnost od vas kot odgovornega politika upravičeno pričakuje,« je vprašanje zaključil poslanec Žan Mahnič.

Urednik portala Student.si

VIRsds
Prejšnji članekOcena filma: Prvič resnično srečna
Naslednji članekDivji bizon se vrača po več kot tisoč letih

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.