Revija Študent išče mlade pisce!

Kolikokrat si slišal, da s svojim tipkanjem po tipkovnici ne boš nikamor prišel? No sedaj lahko vsem tem ljudem v obraz rečeš »HA!« in svoj talent, pa naj bo to v vodi medijev, novinarstva ali pa pisanja samega, izkoristiš za plačilo in nabiranje izkušenj pri reviji Študent.

Revija Študent???

Kaj za vraga je revija Študent? No, če si študent, si naše revije verjetno videl na svojem faksu ali pa te je vest o našem portalu mogoče ujela na Facebooku in Instagramu. Smo skupina mladih talentov, ki ustvarjamo zanimivo vsebino za mlade (čeprav se lahko pohvalimo, da nam na Facebooku sledi kar nekaj upokojencev).

Torej bi se lahko reklo, da mladi pišemo za mlade, tako da pri nas ne boš zasledil antičnih novinarjev, ki mislijo, da je vsebina primerna za mlade, ker so v članku uporabili en ubog vanilla meme. Ker smo sami mladi, vemo kaj pišemo in kaj si mladi želijo brati.

Aja, da bi delal za vas? Zakaj že?

Mi ti ponujamo priložnost, da se izučiš v pisanju vsebine za na splet in tisk, pomagamo gojiti tvoje sposobnosti ter smo sproščeni in svobodni glede tematike vsebin (včasih še preveč). Pa še večino dela lahko narediš v postelji (ne, nismo bordel) ali za domačo pisalno mizo. Vsebino namreč večinoma ustvarjamo od doma.

Težimo po različnih dogodkih in festivalih, kjer po navadi naš šef najprej poskrbi, da nam je chill in zabavno. Te zanima določen film, predstava, dogodek? Z novinarsko akreditacijo se daleč pride in vse kar zahtevamo v zameno je, da napišeš članek o videnem in slišanem. Kdo ti še plača za to, da si ogledaš film, ki si ga sam želiš ogledati in si nato še plačan za to, da ga hvališ ali podissaš?

Naše uredniške sestanke potekajo v glavnem tako. Obvezno so na mizi sladkarije, sledi norčevanje iz vsakega za mizo, nato pa skupaj delamo načrte in podajamo ideje. Šteje vsak glas in vse ideje ter mnenja so dobrodošla.

Ok, ok v redu. Kaj pa vi hočete od mene?

Kaj pa mi zahtevamo od tebe? Da si sproščena in kreativna oseba, ki ni prehitro užaljena (včasih so naše šale kar brutal). Da si pripravljen iti na teren in si kdaj vzeti uro ali dve za kakšno reportažo. Sicer šef še nobenega ni prebičal, ampak motivacija ti bo pri nam prišla prav.

Super bi tudi bilo, da veš kam paše vejica in da se predsednik piše s »s«. Pa tudi če se kdaj zmotiš, ti oprostimo. Nisi še nikoli pisal profesionalno? Ni panike. Izkušenj od tebe ne zahtevamo.

 

Ja, nič, mislim, službo itak rabim. Zabave so drage.

Kako priti do službe, kjer večino časa delaš doma in zastonj obiskuješ dogodke, ki so namenjeni mladim?  Pošlji nam svoj CV na tajda.koblar@nevtron.eu. Sledi 14 dni poskusnega roka (za katerega boš plačan, brez skrbi).

Upamo, da imaš rad sladkarije in neprimeren humor, delo v pižami ter se najbolj počutiš, ko doma s kavo v roki (ali kozarcem rdečega – no judgement) naprezaš ubogo tipkovnico tvojega prenosnika. Upamo zato, ker si te želimo v naši ekipi.

Prejšnji članekUčinkovite tehnike učenja
Naslednji članekTatu trendi tega poletja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.