Sodeluj pri organizaciji Mednarodne študentske konference!

Študentski svet Univerze v Ljubljani, letos v septembru skupaj z resorjem za študentsko problematiko organizira mednarodno študentsko konferenco, kjer bodo govorili o študentskem predstavništvu v organih odločanja za zagotavljanje najvišje oblike kakovosti visokošolstva.
Univerza v Ljubljani je bila ustanovljena leta 1919. Regent Aleksander Karađorđević je 23. julija 1919 podpisal »Zakon o Univerzi Kraljestva Srbov, Hrvatov in Slovencev v Ljubljani«, današnji Univerzi v Ljubljani. Njene ustanovne članice so bile Filozofska fakulteta, Medicinska, Pravna, Tehniška in Teološka fakulteta. Letos praznujemo njeno 100. obletnico in ob tem jubileju je cilj Univerze predvsem povečati obseg aktivnosti ki bodo namenjene vsem, tako študentom, kot tudi zaposlenim na UL, širši slovenski in mednarodni javnosti ter z razumevanjem študentov in študentskega življenja razširiti njeno podobo. zaradi tega v sklopu 100.letnice organiziramo mednarodno konferenco, kjer bodo študentski predstavniki predstavili študentsko organiziranje njihovih univerz (držav), izmenjali različne prakse in začrtali skupne dolgoročne smernice študentskega predstavništva.
Primeri iz prakse kot tudi različni članki nazorno prikazujejo pomembno študentskega udejstvovanja zunaj predavalnic. Prav to pa je ena izmed ključnih nalog študentskega predstavništva, zagotoviti pogoje za kakovosten študij in primerne oblike obštudijskih dejavnosti. In 100. obletnica največje Univerze v Sloveniji je odlična priložnost za ustvarjanje pogojev za nadaljnjo študentsko predstavništvo. Dodano vrednost bi predstavljala mednarodna komponenta, saj bi tako poleg skupnih smernic študentskega predstavništva, širše obeležili 100. letnico, predstavili UL in Slovenijo tujim študentskim predstavnikom ter začeli sklepati nadaljnja študentska mednarodna sodelovanja.
Ker pa se konferenca ne bo organizirala sama, se iščejo kandidati za organizacijsko ekipo. Pijava na dogodek poteka preko spletne prijavnice v kateri je treba zapisati svoje izkušnje, zapisati na katerem področju bi najraje deloval, opisati svoje sposobnosti oz. kakšna posebna znanja, povedati zakaj želiš sodelovati na dogodku in prispevati svoje zamisli. Udeležba pri organizaciji takšnega dogodka, ti lahko prinese ogromno novega znanja in vpogled v kompleksno organizacijo takšnih dogodkov, hkrati pa se boš nedvomno zelo zabaval, zato ne oklevaj in se prijavi! 🙂

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.