Dokumentarec o Greti Thunberg, osebnosti leta 2019

Greta Thunberg – o njej smo že veliko prebrali in tudi napisali, a več kot očitno je, da Švedinja še ne da miru. Njen vpliv sega daleč in ni ji uspelo mobilizirati zgolj posameznikov, ampak cele mase širše javnosti. V preteklem letu se je spoznala s papežem, prepotovala Atlantik z jadrnico brez emisij, se udeležila mnogo okoljskih konferenc in se podala v besedno vojno z Donaldom Trumpom.

greta na naslovnici time magazine

Postala je tudi osebnost leta revije Time, kar je mnogo ljudi razburilo, predvsem pa je temu oporekal Donald Trump. A Greta vseeno uživa veliko podporo, predvsem med zvezdniki. Med drugim jo podpirajo tudi Michelle Obama, Arnold Schwarzenegger ter Leonardo Di Caprio, ki je tudi sam aktivist za zaščito okolja.

Njeno življenje in aktivizem pa bo obeleženo z dokumentarcem o Greti Thunberg, ki bo izšel v letu 2020. V dokumentarcu, ki so ga začeli snemati kmalu po začetku Gretine stavke za okolje, bo obeležen predvsem vpliv, ki ga lahko ima posameznik na ljudstvo. Poudarek bo na mobilizaciji javnosti in na Gretinem vplivu, ki seže dlje, kot bi si lahko predstavljali. Dokumentarec bo režiral švedski režiser Nathan Grossman, izšel pa bo pod okriljem platforme Hulu v prihodnjem letu.

Prejšnji članekZadnji trenutek: Kaj naj oblečem na novoletni večer?
Naslednji članekDjerba vs. Grčija vs. Turčija: troboj destinacij

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.