Top razlogi zakaj na faks s kolesom

Vsak dan poslušamo, kako bi se morali več gibati in kako imajo izpušni plini iz avtomobilov negativen vpliv na okolje. Toda kaj delamo, da bi to spremenili? Na faks gremo s kolesom!

Dnevna doza rekreacije

Ni važno, kje živiš, v Ljubljani lahko prideš s kolesom povsod! In s tem, ko prikolesariš na faks, boš dosegel tudi delček dnevne doze rekreacije. Malo se boš spotil, nadihal svežega zraka in hitreje prišel na cilj.

Prispevaš k boljšemu okolju

Kolikokrat si že slišal, da avtomobili oneznažujejo okolje? S tem, ko se boš na faks peljal s kolesom, ne boš prispeval k oneznaževanju okolja, temveč boš naredil korak več k razrešitvi problema.

Cestna javna kolesa.
Kolo si lahko tudi sposodiš.

Izogneš se jutranji gneči na avtobusu

To, da tečeš na avtobus in se nato tlačiš skozi zadnja vrata, res ni prijetno in te spravi ob živce že zgodaj zjutraj. Če greš s kolesom, se tej situaciji preprosto izogneš!

Prej si na cilju

Računanje, koliko časa potrebuješ do avtobusne postaje, kdaj pride avtobus in koliko zamuja je lahko naporno. Še posebej če nato avtobus spelje pred tabo. Če greš s kolesom, se temu izogneš, pa še v veliko primerih prej prideš na cilj, saj na kolesarski stezi ni toliko gneče kot na cesti.

Iskanje parkirišča

Če si iz Ljubljane in se na faks voziš z avtom, si najverjetneje že naletel na težavo s parkiriščem. Ko ga iščeš, ga ni nikjer. Če se na faks odpraviš s kolesom, si boš zjutraj prihranil nekaj živcev, denarja in časa, ki ga lahko porabiš za spanje.

Prejšnji članekRaziskava moškemu pokazala, da njegovo telo proizvaja alkohol
Naslednji članekV kinu novembra

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.