Raziskava moškemu pokazala, da njegovo telo proizvaja alkohol

Policija je moškega v Severni Karolini v ZDA ustavila zaradi suma vožnje pod vplivom alkohola. Vendar moški je trdil, da ni nič pil.

Odklonil je pihanje in bil odpeljan v bolnišnico. Ugotovili so, da je bila njegova začetna raven alkohola v krvi 0,2-odstotna, kar je približno 2,5-kratna zakonska meja. Kljub temu, da je moški prisegel, da ni pil ničesar, mu zdravniki niso verjeli.

Toda raziskovalci z medicinskega centra univerzitete Richmond v New Yorku so na koncu odkrili, da je moški govoril resnico in da ima sindrom fermentacije črevesja. Pri tem sindromu kvas v prebavilih povzroči, da telo ogljikove hidrate, zaužene skozi hrano, pretvori v alkohol. Z drugimi besedami; telo proizvaja alkohol.

»Ti pacienti imajo popolnoma enake posledice alkoholizma: vonj, dih, zaspanost, nenaraven način gibanja« je za CNN povedal Fahad Malik, glavni avtor študije in glavni interni zdravnik na univerzi Alabama v Birminghamu. Pacienta se zdravi s protiglivičnimi terapijami in probiotiki, ki pomagajo normalizirati bakterije v črevesju.

VIRCNN
Prejšnji članekKalifornija 2. del: San Diego in najlepši živalski vrt na svetu
Naslednji članekTop razlogi zakaj na faks s kolesom

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.