Kalifornija 2. del: San Diego in najlepši živalski vrt na svetu

Prvi postanek na potovanju po delu Kalifornije je bil San Diego. Mesto malo severno od meje z Mehiko je najbolj prepoznavno ravno po živalskem vrtu, kar je tudi bila moja otroška želja. Poleg tega sem si ogledal še malo mesta, SeaWorld in letalonosilko USS Midway.

Živalski vrt San Diego
Živalski vrt San Diego

SeaWorld

Za tiste, ki morda ne veste, je to en res ogromen akvarij park, kjer vidiš vse. Od majhnih ribic do ogromnih tjulnjev in seveda prelepih ork. V tem zabaviščnem parku si lahko cel teden in boš vsak dan počel nekaj drugega. Lahko si višaš adrenalin na vlakcih smrti, ki niso po mojem okusu, ampak sem že potrpel. Lahko plavaš z delfini, belugami, tjulnji in se igraš z lenivcem. Eno od najboljših doživetij pa je vodni šov z orkami, ki si ga na ogromni tribuni ogleda preko tisoč ljudi. Od tega jih je več kot polovica na koncu čisto premočenih. Odlična izkušnja in definitivno nekaj, kar bi si moral ogledati vsak, ki gre v San Diego ali Kalifornijo nasploh.

Tidal Twister v SeaWorldu
Tidal Twister v SeaWorldu

USS Midway

V pristanišču San Diega je privezana ogromna 305 metrov dolga in več kot 50 tisoč ton težka ladja. Zdaj uporabljena kot muzej, kjer si lahko ogledaš vse od letal do paketkov žvečilnih gumijev. V notranjosti in na palubi pa je ogromno helikopterjev in letal, med drugim tudi »Maverick« iz filma Top gun. Najboljša stvar pri vsem tem pa je, da na njej delajo starejši gospodje, ki so dejansko služili na ladji. Če katerega koli od teh gospodov vprašaš karkoli, ti bo z veseljem povedal zgodbo ali štiri. Začutiš tisto močno ljubezen, ki jo imajo do svoje države in svobode, ki jo močno omenjajo.

USS Midway
USS Midway
Veteran druge svetovne vojne
Veteran druge svetovne vojne. 

Živalski vrt

Tisto, zaradi česar sem prišel sem. Eden največjih, najlepših in najbolje ocenjenih živalskih vrtov na svetu. Vedno sem govoril, da bom nekoč šel sem in ta želja se je izpolnila. Do vhoda me je prek aplikacije Uber peljala kar Tesla na avtopilotu. Pred vhodom ogromen kovinski lev in takoj veš, da bo noro. Tako velik, da te po njem pelje dvonadstropni avtobus. Ker pa smo Slovenci pohodniški narod, gremo pač peš. Števec na telefonu se je na koncu ustavil pri 17 kilometrih in žulju. Ampak vse živali in tudi rastline, ki sem jih videl, so bile vredne truda. Same ograde so veliko boljše in večje kot kjerkoli v Evropi in tudi živali izgledajo srečnejše. Za tiste, ki so proti živalim v ujetništvu pa v razmislek, koliko bi jih preživelo zunaj? Z razlogom že več let zapored najboljši na svetu.

Živalski vrt San Diego
Živalski vrt San Diego. 

San Diego

Prelepo mesto, ki zame ni imelo niti ene slabe točke in je bilo že na začetku izleta vrhunska otvoritvena točka Kalifornije. Ogledaš si lahko zibelko Kalifornije, ogromno in prelepo pristanišče, dele mesta, ki jih jaz nisem niti imel možnosti videti, ampak so na mojem načrtu. Sem se bom sigurno še vrnil, saj je toliko stvari, ki jih pač v treh dneh nisem uspel pogledati.

San Diego
San Diego

Urednik portala Student.si

Prejšnji članekNa Univerzo v Ljubljani se vrača njen prvi predavatelj
Naslednji članekRaziskava moškemu pokazala, da njegovo telo proizvaja alkohol

Urednik portala Student.si

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.