Treecelet – podjetni mladi, ki izboljšujejo okolje

Treecelet so ročno narejene zapestnice iz poldragih kamnov. Idejo zanje sta dobila brata iz družinskega podjetja Mizarstvo Horvat, ko sta ugotovila, da se poseka več dreves kot se jih posadi. Zato sta začela izdelovati zapestnice ter se odločila, da za vsako prodano zapestnico posadita 5 dreves!

Kje sadijo drevesa?

Dreves sicer ne sadijo v Sloveniji, saj je Slovenija že tako ena izmed najbolj pogozdenih držav v Evropi. Denar od tvojega nakupa zapestnice gre organizaciji Eden Reforestation Projects, ki z ekipo lokalnih delavcev poskrbi za sajenje dreves na najbolj prizadetih območjih, seveda pa tam sadijo zgolj avtohtone vrste.

Kaj lahko stori vsak posameznik?

Treecelet ekipo lahko podpreš z nakupom zapestnice. Cena zapestnice variira od dvajset do trideset evrov in lahko jo naročiš na njihovi spletni strani treecelet.si. Da ti olajšajo nakup pa se je ekipa Treecelet odločila, da ti krije več kot polovico poštnine! Če si želiš tudi ti prispevati k izboljšanju okolja, to lahko storiš brezplačno in sicer tako, da se naročiš na njihov novičnik, oni pa bodo namesto tebe posadili eno drevo.

Prejšnji članekOd dijaka do študenta v petih korakih
Naslednji članekSlovenci stopili skupaj za Krisa, a veliko otrok še čaka na pomoč

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.