Tom Cruise bo z Naso snemal prvi film v vesolju

NASA sodeluje s Tomom Cruisom pri snemanju prvega filma, posnetega v vesolju, je povedal Nasin administrator Jim Bridenstine. Podrobnosti projekta niso jasne, vendar Bridenstine pravi, da se bo film odvijal na Mednarodni vesoljski postaji ISS.

Bridenstine ni povedal, kako bo Cruise sodeloval v pustolovščini, toda tiskovni predstavnik Nase je za CNN potrdil, da bo Cruise potoval v vesolje in domoval na ISS. Cruise je znan po tem, da je v svojih zadnjih filmih izvajal vse bolj impresivne kaskaderske scene. Med drugim se je držal ob boku letala Airbus A400 med vzletom za film Misija: Nemogoče – Rogue Nation iz 2015. Težko si je zamisliti kaj težjega, kot to, da snemaš v vesolju.

Novica navaja, da Cruise pri snemanju filma sodeluje tako z Naso, kot tudi s SpaceX-om. SpaceX je februarja sporočil, da bo konec leta 2021 ali v začetku leta 2022 v orbito izstrelil štiri zasebne državljane. Potniki bodo leteli v novo razvitem vesoljskem plovilu Crew Dragon SpaceX, ki bo vzletelo s prvimi NASA astronavti na Mednarodno vesoljsko postajo že ob koncu tega meseca.

Nasa je na vprašanje za komentar odklonila dajati več podrobnosti. »Več o projektu bomo povedali ob ustreznem času,« je tiskovni predstavnik Nase povedal za The Verge. »Vse drugo bi bilo prezgodaj.« Nekaj ​​ur kasneje je izvršni direktor SpaceX-a Elon Musk tvitnil: »Zna biti zelo zabavno.«

VIRThe Verge
Prejšnji članekBitka serij: Friends vs The Office
Naslednji članekKaj je vino rosé in zakaj je tako priljubljeno?

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.