Top 5 izumov 2021

Od palice do kolesa, od lopate do bagra, ljudje že od nekdaj poskušamo izdelati orodja in naprave, ki bi nam olajšala vsakdanja opravila. Vsako leto smo priča desetinam izumov in novih napravic in leto 2021 ni izjema. V članku smo zbrali top 5 izumov letošnjega leta.

Phree pisalo z laserskim senzorjem – piši kjerkoli in po čemerkoli

Ta poseben elektronski kuli je združil praktičnost prostoročnega pisanja in učinkovitost digitalnega sveta. Laserski senzor zaznava pot konice po površini in jo preko Bluetootha prenese na zaslon. Z njim lahko pišemo po katerikoli površini, naj bo to miza, tla ali naša dlan. Če te zanima več, obišči njihovo stran.

Phree - make the world your paper by OTM Technologies Ltd.

Ambassador – slušalke prevajalke

Te posebne slušalke so bile izdelane za politike, ambasadorje, učitelje jezikov in vse ostale, ki hočejo premostiti jezikovne prepreke brez učenja jezikov. Slušalke Ambassador poslušajo govor v uporabnikovi okolici in ga sproti prevajajo v zaželeni jezik. Delujejo tudi obratno: medtem ko nosilec slušalk govori, te prevajajo njegov govor v drug jezik, kar lahko predvajamo preko zvočnikov naših naprav. Poleg tega jih odlikuje dolgoživa baterija, dobra kakovost zvoka in prijeten dizajn.

AMBASSADOR by Waverly Labs

Padrone ring – prstna miška

Elektronski prstan Padrone našo mizo spremeni v ogromen touchpad. Prstan zazna premike našega kazalca, ki drsi po površini, prepozna levi in desni klik, za pomikanje gor in dol pa moramo le z obema prstoma potegniti po mizi. Trenutno podjetje še sprejema rezervacije in obljublja, da bodo prve pošiljke dosegle stranke še letos. Morda pa bo v prihodnosti Padrone celo sponzoriral turnirje Call of Dutyja.

Hoversurf – leteči štirikolesnik

Se spomniš letečega avtomobila Arthurja Weasleya v drugem delu Harry Potterja? Zdaj smo tudi bunklji prišli do svojega. Hooversurf S3 je izdelan iz lahkih karbonskih vlaken in tehta le nekaj čez 100 kilogramov. Štirje propelerji ga po principu helikopterja držijo v zraku, doseže pa hitrost blizu 100km/h. Proizvajalci priporočajo letenje na višini okoli 1,5 m, a lahko gre tudi višje. Za njih se je ogrela celo dubajska policija, ki jih bo vključila v svoje super-enote.

Hoverbike S3 2019 Dubai Police flying lesson

Eyelights – hologramski asistent pri vožnji

Eyelights je asistent za vožnjo, ki bi lahko nadomestil zdajšnje ekrane v avtomobilih. Slednji so velikokrat nepraktični in vozniku vzamejo preveč pozornosti med vožnjo. Eyelights se prikaže kot hologram nad armaturo in še vedno omogoča gledanje na cesto med upravljanjem z njim. Ker je hologram, bo lahko voznik delil ukaze z zamahom roke po zraku kot kakšen Tony Stark v svojem ultra naprednem laboratoriju.

EyeDrive - Stay Focused On The Road

Prejšnji članekThe Social Dilemma – dokumentarec generacije
Naslednji članekZa robote Roomba je varnost na prvem mestu

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.