Trump zopet ujet na laži: cepivo proti covidu-19 najhitreje na voljo marca

Izvršni direktor ameriškega podjetja Moderna, ki se je letos podalo v tekmo za iznajdbo cepiva proti novi koronavirusni bolezni, je dejal, da bo njihovo cepivo proti covidu-19 najhitreje splošno dostopno spomladi prihodnje leto. To pa se bo zgodilo seveda v primeru, če se bo cepivo izkazalo za varno in učinkovito.

Direktor ameriškega podjetja Stephane Bancel je na konferenci v sredo dejal, da prvi klinični preizkusi potekajo dobro, kar pa seveda ne razkriva celotne zgodbe, kajti še vedno je prisotno veliko tveganje. V kolikor se bo cepivo izkazalo za varno, bo podjetje lahko vlogo za dovoljenje za uporabo cepiva pri ameriški FDA vložilo konec januarja ali začetek februarja 2021.

Ta podatek pa seveda spodbija vsakršno upanje ameriškega predsednika Donalda Trumpa, ki je dejal, da bo cepivo v ZDA dostopno že pred volitvami 3. novembra, kar seveda ni mogoče niti v primeru, da bi podjetje Moderna podalo vlogo za izredno dovoljenje za uporabo cepiva, ki bi bilo na voljo le rizičnim skupinam in zdravstvenim delavcem.

Trump glasen na torkovem soočenju

To, da Donald Trump nenehno laže niti ni več toliko presenetljivo. Na torkovem soočenju je namreč dejal, da bo cepivo splošno dostopno veliko prej, kot šele spomladi 2021. Na soočenju je Trump zatrdil, da je bil v kontaktu s Pfizerjem, Moderno in Johnson & Johnson ter dejal, da obstaja možnost, da bodo imeli rešitev za koronavirusno bolezen že pred 1. novembrom, kar pa seveda nikakor ni mogoče.

Prejšnji članekUniverza na Primorskem praznuje rekorden vpis!
Naslednji članek3 zlata pravila nabiranja kostanja

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.