Univerza na Primorskem praznuje rekorden vpis!

Novo študijsko leto sicer zaznamuje korona, ki onemogoča normalen študij in univerze prisiljuje, da najdejo alternativne oblike izobraževanja. To pa še ne pomeni, da razloga za slavje ni. Letos, sicer brez tradicionalnega sprejema brucev na Titovem trgu, Univerza na Primorskem še vedno praznuje.

Na spletni strani Univerze na Primorskem poročajo, da se je po prvih ocenah na univerzo vpisalo 6.041 študentk in študentov. To je 15 odstotkov več kot v študijskem letu 2019/2020. Od teh šest tisočih pa je 1.408 takih, ki bodo prvič vpisani v 1. letnik prve stopnje. Tu ne gre še za končne podatke, saj bodo ti znani 31. 10. 2020.

Kar se tiče študija samega, je stanje na Univerzi na Primorskem enako ostalim univerzam v Sloveniji. Študij trenutno načrtujejo v hibridni obliki, kar pomeni, da bo določeno število učencev pouk poslušalo v živo, ostali pa prek spleta. Zavedajo se, da ta način ni idealen, a hkrati upajo, da se razmere ne bodo poslabšale.

Rektorica prof. dr. Klavdija Kutnar je na slavnosti, ki je potekala ob začetku novega študijskega leta, poudarila tole: »Veseli me, da bo predavalnice fakultet Univerze na Primorskem kot tudi ulice obmorskih mest ponovno napolnila mlada ustvarjalna energija . V predavalnice bomo vstopali previdneje, saj bo v naslednjih mesecih na prvem mestu varnost in zdravje tako tistih, ki bodo na naših fakultetah študirali, kot tudi profesorjev in vseh ostalih, ki na Univerzi delamo. Kljub temu pa sem prepričana, da volje do študija in spoznavanja novega, do sodelovanja  in angažiranosti ne bo nič manj kot doslej. Prav vsem želim zdravo, uspešno in polno študijsko leto!«

VIRUniverza na Primorskem
Prejšnji članekŠtevilke napovedujejo porast novo okuženih – držimo se ukrepov!
Naslednji članekTrump zopet ujet na laži: cepivo proti covidu-19 najhitreje na voljo marca

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.