V Amsterdamu postavili most iz 3D-natisnjenega jekla

V amsterdamski rdeči četrti so odprli most čez reko, ki so ga natisnili s pomočjo 3D tehnologije. Most je narejen iz 3D-natisnjenega jekla in je težek kar 6 ton, dolg pa 12 metrov. Most so postavili namesto prejšnjega, ki ga bodo ta čas obnovili. 3D natisnjen most se bo čez reko raztezal predvidoma dve leti.

Foto: Jan de Groen, Imperial College London

Nov most je namenjen pešcem ter je prepreden s senzorji, ki bodo spremljali, kako se material odziva na rabo sprehajalcev. Podatke bodo obdelovali raziskovalci z univerze Imperial College London, rezultati dolgoročne obrabe pa bodo pomagali pri odgovorih na vprašanja, kako se 3D-natisnjeno jeklo dolgoročno obnaša in ali je material primeren za nadaljnjo uporabo.

Most je simbol vsega, kar lahko zmore tehnologija. Tim Geurtjens iz podjetja MX3D je ob priložnosti dejal, da pri tem projektu ne gre samo za enkraten projekt, temveč tudi za morebitno učinkovito orodje za arhitekte in oblikovalce, ki bi lahko s pomočjo 3D tiska svoje stvaritve videli še preden so dokončno postavljene in tako morda popravili in dopolnili svoj dizajn.

The World’s Very First 3D-Printed Bridge is Open in Amsterdam | Mashable

Prejšnji članekV Tokiu postavljene »anti-seks« postelje
Naslednji članekPraženje kave je lahko prava umetnost

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.