V Tokiu postavljene »anti-seks« postelje

V zadnjih 18 mesecih se je pojavilo veliko idej, kako bi bile olimpijske igre v Tokiu čim varnejše z vidika covida.

Da bi bili športniki osredotočeni na svoje discipline in družbeno odmaknjeni, so organizatorji letošnjih zamujenih iger oblikovali tako imenovane »anti seks« postelje. V spalnice športnikov so v olimpijski vasi namestili kartonske strukture. Organizatorji s tem upajo, da bodo pomagale zaustaviti val covida na Japonskem. Postelje naj bi zdržale maksimalno 200 kilogramov. Sesule naj bi se, če bodo tekmovalci v prostem času poskušali uživati v posteljnih užitkih. Tako bo tudi jasno, kdo je spoštoval pravila in kdo ne, piše SPORTbible.

Pisali smo že, da je bilo športnikom tudi rečeno, naj ne uporabljajo kondomov, ki so jih dobili pred začetkom iger, temveč naj jih obdržijo za spomin na igre.

Po poročanju AFP so športniki organizatorjem dogodka izrazili zaskrbljenost zaradi postelj, vendar je proizvajalec dejal, da ne bi smeli imeti težav, če bosta v posteljah le dve osebi.

kartonasta postelja
Strah, da bi se kartonasta postelja podrla, naj bi bil odveč.
vir: Twitter

Postelje bodo po koncu iger odstranjene in reciklirane, vas pa bo spremenjena v luksuzna stanovanja.

To pa je le eno od pravil, ki jih morajo udeleženci upoštevati med turnirjem. Po poročilih športniki tudi ne bodo smeli kupovati alkohola in ga prinašati s seboj v vas, prav tako pa je prepovedan vstop družinam. Vsaka kršitev pravil pa se lahko kaznuje z diskvalifikacijo z iger.

Prejšnji članekSprejeta novela zakona o pravilih cestnega prometa: nižje kazni in zavijanje desno pri rdeči luči
Naslednji članekV Amsterdamu postavili most iz 3D-natisnjenega jekla

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.