Vesoljska tekma se nadaljuje: Rusi bodo prihodnje leto v vesolju snemali film

Ruska vesoljska agencija Roskozmos je sporočila, da nameravajo Rusi v letu 2021 v vesolju snemati film. Igralci naj bi jeseni prihodnje leto odleteli na Mednarodno vesoljsko postajo ISS.

Film naj bi bil celovečerec, financiran s strani Roskozmosa in prvega programa nacionalne televizije. Cilj novega filma naj bi bila popularizacija kozmonavtov (astronavtov) in njihovega dela v vesolju. Pojavljajo pa se špekulacije, da gre pri filmu verjetno tudi za tekmo z Američani. Ti so namreč že napovedali snemanje filma v vesolju na ISS s prvakom Hollywooda Tomom Cruisom na čelu.


Vsebina ruskega filma sicer ostaja skrivnost, igralce pa naj bi iskali na javnem razpisu. Tokrat je zadeva seveda bolj komplicirana, kot pri navadnem snemanju filma na Zemlji, saj bodo igralci morali biti sposobni zdržati trening za polet v vesolje. Za polet v vesolje astronavti navadno potrebujejo večmesečni trening.

Tako se je tekma v vesolju prelevila še na filmska platna. Seveda pa bomo imeli možnost presoditi, kdo se je bolje odrezal, tudi mi, gledalci, ki si bomo ogledali končna proizvoda.

Prejšnji članekV Britaniji papige preklinjale na obiskovalce
Naslednji članekNikar tega ne počnite, če ne želite izgubiti stranke

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.