V Britaniji papige preklinjale na obiskovalce

Steve Nichols, izvršni direktor parka divjih živali Lincolnshire Wildlife Park, je dejal, da je bilo pet afriških sivih papagajev posvojenih v istem tednu. Medtem ko so bili izolirani, so se drug od drugega učili kleti. Skupino papagajev v živalskem vrtu so morali vrniti v izolacijo, ko so po izstopu iz karantene začeli kleti na stranke.

Pet afriških sivih papagajev je park divjih živali posvojil 15. avgusta in jih skupaj postavil v isti prostor. Zdi pa se, da so svoj čas v izolaciji porabili tako, da so drug drugega učili kleti, kar je osebje parka pustilo v histeriji. Ko so papagaji začeli kleti na goste, so morali zaposleni hitro ukrepati.

Nichols je dejal, da je v zadnjih 25. letih že imel papagaje, ki so občasno preklinjali. »Vsake toliko časa dobimo papagaja, ki preklinja in je smešen. To se nam vedno zdi zelo smešno. Bolj kot se jim smejemo, bolj preklinjajo.«

Nichols dodaja, da so se tako papagaji naučili tudi smejati. Njihov smeh je bil podoben nekakšnemu moškemu klubu starih delavcev.

Papagaji so bili na ogled javnosti 20 minut, po tem pa je zaposlene začelo skrbeti, ker je bil vikend in prihajali so otroci.

Čeprav obiskovalci niso imeli nič proti papagajem, so jih zaposleni premestili v obmorski ograjeni prostor v upanju, da bodo druge papige vplivale na njihovo bolj primerno vedenje. Papagaji, ki so preklinjali, bodo ločeni, da se ne bodo mogli spodbujati.

Kletka s papagaji
Zaposleni so papagaje premestili.
vir: Lincs Live/MEN MEDIA
via: Mirror

Afriške sive papige so namreč spretne pri učenju glasov iz vseh vrst hrupa.

Vsi so sicer cenili humor, ki so si ga zabavne papige privoščile v parku. Organizacija bo namreč zaradi pandemije letos verjetno izgubila do 400 000 funtov.

VIRMirror
Prejšnji članekDo kje seže azerbajdžanski in armenski konflikt?
Naslednji članekVesoljska tekma se nadaljuje: Rusi bodo prihodnje leto v vesolju snemali film

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.