Vrsta kače poimenovana po Salazarju Slytherinu

Skupina raziskovalcev iz Indije se je po odkritju nove vrste green pit vipers odločila, da jo bodo poimenovali po Salazarju Slytherinu iz Harrya Potterja.

Verjetno smo že vsi gledali Harrya Potterja in vemo, kdo je bil Salazar Slytherin, a da na kratko ponovim. Salazar Slytherin je bil eden od ustanoviteljev Hogwarts School of Witchcraft and Wizardry skupaj s svojimi prijatelji Godricom Gryffindorjem, Roweno Ravenclaw in Helgo Hufflepuff. Po tem, ko je imel spor z Gryffindorjem, je šolo zapustil. Zgradil je tudi dvorano, v kateri je prebival Basilisk. Vsak od ustanoviteljev je imel tudi grb svoje hiše in Slytherin je v njem imel kačo. Znal se je tudi pogovarjati s kačami.

Domovi Harry Potter
Salazar Slytherin (drugi z leve) vir: Pinterest

Ker je bila kača v grbu hiše Slytherin, so se raziskovalci odločili, da bodo novo odkrito kačo poimenovali Trimeresurus salazar. V angleščini so jo poimenovali Salazar’s pit viper. Samci te kače imajo oranžno-rdečkasto črto na strani glave.

Kače roda pit vipers najdemo po vsej vzhodni in jugovzhodni Aziji. Kačo Salazar’s pit viper pa so našli v Indiji, kjer jih je v pokrajini najmanj 48 vrst tega rodu.

Na žalost tiskovni predstavnik Slytherina za CNN ni bil na voljo za komentar. ?

VIRCNN
Prejšnji članekNajvečja borba Muhammada Alija: Športniki proti politiki 1.del
Naslednji članek5G teorija zarote: kaj je res in kaj ni?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.