Ali detox čaji res delujejo?

Detox napitki in čaji so na voljo že skoraj v vsaki trgovini in težko se jim je upreti. Kdo ne bi želel izgledati kot supermodel za samo nekaj evrov? A kot se že ve, pot do »popolnega« telesa ni tako lahka, kot to predstavljajo razni zvezdniki na družbenih omrežjih.

detox voda
Pitje detox vode ima lahko kar nekaj dobrih lastnosti, medtem ko pitje umetnih praškov lahko zelo škoduje.

Detox čaji in napitki delujejo na principu odvajala. To pomeni, da boš načeloma samo več časa preživel na stranišču, izgubljeni kilogrami pa bodo rezultat povečane izgube vode. Veliko teh napitkov tudi vsebuje kofein in druga poživila, ki te samo naspidirajo, da se čim več giblješ in posledično naj bi porabil več kalorij.

A imajo detox napitki veliko več negativnih učinkov kot pozitivnih. Če zaužiješ preveč detox napitkov, je lahko posledica driska, pogost stranski učinek pa je tudi glavobol ter napihnjenost. Zaradi poživil si lahko zelo živčen in imaš oteženo dihanje, posledično pa tudi slabše spiš in imaš težave z nespečnostjo.

detox smoothie
Pitje detox smutijev je lahko dobra alternativa raznim umetnim pijačam.

Long story short, če piješ detox napitke za razstrupljanje telesa, ker vsebujejo veliko listov čajevca, alg in podobnih dobrih sestavin, ti praška ni potrebno vreči v smeti. Potrebno je le, da ne pretiravaš in se držiš navodil. Dejstvo pa je, da samo od pitja detox čajev ne boš kaj dosti shujšal. Za dolgoročne cilje je potrebno storiti mnogo več kot pa kupiti nekaj vrečk napitka.

Prejšnji članekKatere motnje hranjenja poznamo?
Naslednji članekTop romani za ljubitelje vampirske ljubezni

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.