Top romani za ljubitelje vampirske ljubezni

Deborah Harkness: A Discovery of Witches

Naj te naslov ne preslepi. Ta knjiga sicer vsebuje čarovnice, vendar je glavni junak vampir. Mlada zgodovinarka Diana Bishop odkrije dolgo izgubljeno knjigo, ki jo nadnaravna bitja iščejo že stoletja. Pri tem spozna skrivnostnega vampirja Matthewa, s katerim se hitro zaljubita. Žal pa to v njunem svetu pomeni tabu, zato ju začenjajo preganjati tako vampirji kot čarovnice. Po knjigi so posneli tudi serijo.

A DISCOVERY OF WITCHES Official Trailer (HD) Teresa Palmer Fantasy

Renée Ahdieh: The Beautiful

Priljubljena pisateljica najstniške fantazijske literature se je tokrat podala v vampirske vode. Zgodba je postavljena v devetnajsto stoletje, in sicer v New Orleans. Mlada Celine Rousseau tu najde zatočišče, a njen mir se kmalu konča, ko umorijo mlado dekle. Vse bolj jo privlači skrivnostni Sébastine, ki skriva temačno skrivnost. Ta knjiga v sebi skriva romanco, triler in misterij.

Naslovnica knjige

Robin McKinley: Sunshine

Pisateljica klasične fantastike se je v tem romanu posvetila prepovedani romanci. Glavno junakinjo Sunshine ugrabi banda vampirjev in jo zapre v zapuščeno graščino. V celici pa ni sama, pač pa ji družbo dela vampir Constantine. Sunshine hitro odkrije, da v sebi skriva dolgo pozabljene čarobne veščine, vampirju pa se nekako uspe zadržati, da je ne ugrizne. Njuna zgodba od tu naprej postane samo še bolj napeta.

Naslovnica knjige

Richelle Mead: Vampire Academy

Po uspehu Somraka je zelo priljubljena postala tudi ta najstniška serija. Glavna junakinja Rose Hathaway je dampirka, kar pomeni, da je pol vampirka in pol človek. Na akademiji za vampirje in dampirje se uri za telesno stražarko, da bo lahko varovala svojo najboljšo prijateljico. Pri tem se zaljubi v svojega trenerja, hkrati pa odkriva tudi svoje sposobnosti. Če si pri volji za bolj lahkotno najstniško zgodbo, je ta odlična izbira.Naslovnica knjige

Anne Rice: Interview with the Vampire

Ta klasična zgodba je odlična izbira za vse ljubitelje filma. Brad Pitt je sicer čeden igralec, vendar je knjiga (skoraj) vedno boljša od filma. Zgodba ti je verjetno že znana – vampir novinarju pripoveduje o svojem dolgem življenju. Ponovno hodimo po ulicah New Orleansa in odkrivamo njegove skrivnosti. S to klasiko res ne moreš zgrešiti, zato je obvezno branje za vse, ki so že prerasli najstniške zgodbe.

Interview with the Vampire - Original Theatrical Trailer

Katja Stojić

Urednica revije Študent

Prejšnji članekAli detox čaji res delujejo?
Naslednji članekSuper uporabni nasveti za lažje študiranje
Katja Stojić

Urednica revije Študent

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.