Čajčkanje > kofetkanje

Predstavljamo ti 7 razlogov, zakaj letošnjo jesen in zimo namesto kave v lokalu zraven faksa raje naroči skodelico dobrega čaja.

1.  Hidracija

Tudi pozimi! Ker je sestavljen skorajda samo iz čiste H2O,  uspešno obnavlja prisotnost tekočin v tvojem telesu. To pomeni, da je blagodejen tudi za tvojo kožo, ki se hitreje hidrira.

Žaba, ki pije čaj.

2. Energija za dlje

Tako čaj kot kava vsebujeta dozo kofeina, a energija, ki jo pridobiš s kavo, hitro pojenja. Če želiš energy boost čez ves dan, raje izberi čaj.

3. Hitra priprava

… in definitivno preprostejša kot pri kavi (čeprav živimo v dobi instant kave, se ta žal ne more primerjati s tisto pravo, z ljubeznijo pripravljeno kavo). Čajno vrečko pa preprosto preliješ s toplo vodo in tvoje delo je končano. Na zdravje!

Čajne vrečke.

4. Pomočnik pri dieti

Ker je čaj praktično brez kalorij, je lahko odlična zamenjava pri odvajanju pitja sladkih pijač. Zelo nizkokaloričen ostaja tudi, če mu za boljši okus dodamo med ali limono, kar za dodatke h kavi (mleko, smetana, sladkor) ne moremo trditi. Sploh zeleni čaj pa je znan po tem, da pospešuje delovanje metabolizma.

5. Boljši za zobe

… kot kava, ki lahko v prevelikih količinah razbarva tvoje zobe. Seveda pa je treba tudi čaj piti zmerno, saj vsebuje fluorid, ki tudi ni preveč blagodejen za tvoje zobovje.

6. Proti stresu

Privošči sebi (in prijatelju) skodelico čaja! Britanci, pri katerih je pitje čaja globoko zasidrano v tradicijo, že stoletja vedo, da je čaj odlično sredstvo za navezovanje stikov. Povrh vsega pa je ena izmed nedavnih študij potrdila tudi, da čaj (predvsem zeleni) deluje kot antidepresiv.

Obraz dekleta, ki pije čaj.

7. Krepi imunski sistem

… čeprav se zdi, da ti samo čaj pri prebolevanju gripe ne pomaga najbolj, ga ne podcenjuj, saj uspešno pripravlja tvoj imunski sistem za obrambo pred naslednjim bolezenskim udarcem.

VIRLifehack
Prejšnji članek10. PR teater vabi v komunikacijsko džunglo
Naslednji članekNobelova nagrada za književnost gre podporniku Miloševića

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.