Jade rollerji: učinkovita anti-age metoda ali zgolj modna muha?

O njih smo že večkrat slišali, občudovali estetske fotografije na Instagramu in sanjali o popolni koži. Toda kaj v resnici so jade rollerji?

Kaj je jade roller

Jade roller je majhno orodje, ki pomaga pri masaži obraza. Narejen je iz poldragega kamna žada in ima kot vsak kristal svoje koristi. Če pa ne verjameš v kristale in v njihovo zdravilno moč, ima obrazni valjček veliko drugih koristi, ki niso zgolj plod alternativne medicine.

Skok v zgodovino

Jade rollerje so na Kitajskem uporabljali že v 17. stoletju, kjer je uporaba tega orodja pomenila bogastvo in je dokazovala visoki stan. Kitajska elita ga uporablja že od začetka dinastije Qing, pred kratkim pa je naravna face lift metoda obnorela ves svet.

Kristali so nepogrešljiv del kitajske medicine.

Koristi

Uporaba jade rollerja naj bi imela veliko koristi, med drugim naj bi spodbudila limfno drenažo, posledica tega pa naj bi bila čistejša in bolj napeta koža ter manj nepravilnosti. Zaradi naravno hladnega kamna, uporaba jade rollerja pomaga pri zabuhlosti in podočnjakih. Nekateri celo trdijo, da naj bi pogosta uporaba jade rollerja pomagala izbrisati gubice in naj bi zmanjšala pore.

Uporaba

Obrazna masaža pomaga stimulirati cirkulacijo krvi in tako spodbuja celjenje kože. Tak efekt ima torej tudi jade roller, ki se ga lahko uporablja samostojno ali v kombinaciji z drugimi lepotnimi izdelki, kot je gua sha. Jade roller se uporablja na očiščeni koži, še bolje pa je, če pred uporabo na obraz naneseš serum ali olje, saj masaža pomaga pri vpijanju produkta v kožo. Obraz valjčkaš od sredine proti ven in vsako področje povaljčkaš od 3 do 5 krat. Večja področja valjčkaj z večjim kamnom, manjša (kot so podočnjaki) pa z manjšim. Za dodaten efekt pa valjček shranjuj v hladilniku.

Torej res deluje?

Odgovor na to vprašanje ni znan. Nekateri trdijo, da so spremembe vidne že po nekaj dnevih uporabe, drugi pa, da je vse to le lepotna muha. A tega, da masaža stimulira cirkulacijo krvi in nasploh izboljšuje stanje kože in naše počutje, se ne da zanikati. Glede na to, da se cena valjčka giblje od 3 pa do tudi 80 evrov menim, da je valjčkanje obraza z jade rollerjem zagotovo nekaj, kar se splača preizkusiti. Če ne drugega, je rutina valjčkanja zelo sproščujoča in tudi to ima svoje koristi.

Prejšnji članekInstagram kotički Dolenjske
Naslednji članekAli nam je res lažje, kot je bilo našim staršem?

1 komentar

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.