Kaj lahko storiš, da bodo vaši zobje in dlesni dlje časa zdravi?

Curaprox nasmeh
Curaprox nasmeh

Strah pred bolečino je eden od ključnih razlogov, da velikokrat odlašamo z obiskom zobozdravnika. A dobra novica je, da smo za svoje ustno zdravje v največji meri odgovorni sami. To pomeni, da lahko s popolno in učinkovito ustno nego preprečimo številne težave v ustih. S tem ne poskrbimo le za zdravje ustne votline, ampak tudi celega telesa. Preverite nekaj nasvetov, ki lahko popeljejo vaše ustno zdravje od »zadovoljivo« k »izvrstno«.

Nazaj k osnovam

Ščetkanje z mehko in gosto zobno ščetko dvakrat dnevno je pogoj za dobro ustno higieno. Da bo poskrbljeno tudi za vaše dlesni, izberite mehko in nežno zobno ščetko z gosto posejanimi ščetinami.

Nadgradnja vsakodnevne rutine

Če k svoji ustni negi dodate še medzobne ščetke in strgalo za jezik, se bo vaše ustno zdravje vidno izboljšalo.

Najvarnejši in najučinkovitejši pripomoček za čiščenje medzobnih prostorov je medzobna ščetka. Zakaj? Z uporabo medzobne ščetke lahko učinkovito odstranite trdovratne zobne obloge in ostanke hrane.

Čiščenje zob

Pomembno je, da izberete ustrezno velikost medzobne ščetke, saj niso vsi medzobni prostori enako veliki. Če niste prepričani, ali uporabljate pravilno velikost medzobne ščetke, lahko za nasvet povprašate svojega ustnega higienika ali zobozdravnika.

Ne pozabite na jezik

Strgalo za jezik pomaga z jezika odstraniti bakterije in druge obloge, zato je izvrsten pripomoček v boju proti zadahu. Oblikovano je v skladu z anatomijo ustne votline, zato jezik postrga učinkovito, ne da bi se ob tem sprožil refleks bruhanja. Učinek lahko vidite in zavohate takoj po uporabi.

Čiščenje jezika

Če strgala še niste uporabljali in potrebujete dodatne informacije o tem, kako ga uporabljati, preberite vse o tem »Kako pravilno uporabljati strgalo za jezik« tukaj.

Če želite izvedeti več o pravilni uporabi priporočljivih pripomočkov za vzdrževanje ustne higiene, si oglejte ta video.

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.