Kaj se zgodi, ko prenehaš uporabljati make up?

Raziskave so pokazale, da kar 44 % žensk ne gre iz hiše brez ličil, na dan pa naj bi povprečno dekle porabilo kar 25 minut za ličenje! Kaj pa ti, kdaj si nazadnje naredila make up detox?

Poleg tega, da boš samozavestnejša, če prenehaš uporabljati ličila vsak dan, ti bo za to hvaležna tudi koža. Da bo tvoja odločitev za to lažja, smo ti pripravili seznam dobrih stvari, ki se zgodijo, ko prenehaš nositi make up.

Manj očesnih vnetij

Če nosiš leče, je velika verjetnost, da si že kdaj doživela vnetje očesa. Te se zgodijo zato, ker leče dotikaš z rokami, s katerimi si si pred tem nanašala ličila. Prav tako se izogibaj uporabi prijateljičine maskare ali eyelinerja, saj se tako hitreje prenašajo bakterije.

Manj mozoljev in čistejša koža

Mozolji ter nečista in razdražena koža nastanejo zato, ker se ostanki ličil usedejo v pore in povzročijo vnetje. Prav tako so čopiči legla bakterij, ki jih z vsakim nanosom prenašaš na svojo kožo in tako namesto da mozoljčke zakrivaš, jih povzročaš še več.

Manjše pore

Tvoje pore postanejo večje, ko se umazanija in preostanek ličil usede vanje in se te zato vnamejo. Ko prenehaš nositi make up, se bodo tvoje pore zmanjšale, saj se vanje ne bo več ujemal puder in ostali izdelki.

Manj gubic

Dermatologi se strinjajo, da pogosta uporaba ličil pospeši staranje. To pa zato, ker svojih ličil nikoli zares ne spereš z obraza, temveč vedno ostane tanka plast, ki se vseda v majhne gubice na tvojem obrazu in zato nanje privlači več pozornosti.

Več ur spanja

Ženska naj bi v povprečju porabila 25 minut na dan za nanos ličil in urejanje. Če jutranji nanos ličil preskočiš in greš na faks ali v službo au naturele, boš lahko nekajkrat več pritisnila dremež.

Manj alergijskih reakcij

Parfum v kozmetičnih izdelkih lahko povzroča veliko alergijskih reakcij in vnetij kože. Če se torej odločiš preskočiti puder, se boš lahko izognila neprijetnim rdečicam na obrazu. Prav tako je priporočljivo, da ne uporabljaš kreme za obraz z dišavami.

Manj zaščite pred UV žarki

To, da te ličila zaščitijo pred UV žarki, je najverjetneje ena izmed redkih dobrih plati ličil. Zato je priporočljivo, da tiste dneve, ko ne uporabljaš ličil, svoj obraz zaščitiš s kremo za sončenje.

Prejšnji članekKje v Sloveniji lahko kampiraš?
Naslednji članekHinotama: bend, ki se gužva na odru in v pol leta zavzame mladinske glasbene festivale

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.