Kje v Sloveniji lahko kampiraš?

Tent setup with gazebo canopy shelter at the campsite surrounding by nature on the river bank. Camping and recreation
Foto: Daria Nipot iz iStock

Spanje v šotoru, kuhanje na prostem, večerno posedanje pod zvezdami in zbujanje s soncem … kampiranje! Kampi so idealni za preživljanje počitnic v naravi in če nisi pogosto zunaj, je to idealna priložnost za oddih. Ker nam študentom pripada še en mesec počitnic, še vedno ni prepozno za kampiranje!

Ob gore …

Na Gorenjskem obišči znani kamp Šobec z veličastnim razgledom na slovenske najvišje vrhove. Ponuja številne športne aktivnosti, lahko pa se osvežiš tudi v bližnji reki. Ne potrebuješ nujno svojega šotora, lahko spiš tudi v bungalovu ali v že postavljenih šotorih.

… in na morje

Kamp Fiesa leži v mirnem zalivu Fiesa, ki je od turističnega Portoroža oddaljen le 3 kilometre. Znan je po dveh sladkovodnih jezerih, osvežiš pa se lahko seveda tudi v morju, do katerega je le 100 metrov hoje.

Tudi kamp Lucija ni daleč od morja, nahaja pa se na zelenem polotoku Seča. Od Portoroža je oddaljen le slab kilometer, torej po nočni zabavi do šotora ne bo daleč. Kamp je razdeljen na 2 dela: prvi je ob morju, drugi pa na terasi, nekoliko oddaljeni od morja. Živiš lahko tudi v moderni mobilni hiški.

Kamp Adria leži tik ob morju v Ankaranu in ima svojo kilometrsko plažo, z avtom pa ni daleč do Kopra in Trsta. Bivaš lahko tudi v mobilni hiški, poleg morja pa je na voljo tudi osvežitev v bazenu za goste kampa.

Kaj pa na Bled?

5 kampov leži tudi v bližini Blejskega jezera. Kamp Bled je od znamenitega jezera z otokom oddaljen le 150 metrov, do centra Bleda pa sta slaba 2 kilometra. V letu 2019 so del kampa prenovili, sodi pa med najboljše kampe v Sloveniji in mu pripada 5 zvezdic.

Mrzla Soča

Če te mika ohladitev v mrzli Soči, se odpravi kampirat kakšnih 10 kilometrov od Bovca. Gre za Kamp Soča, ki je sicer bolj miren kamp. Zato se, če si želiš bolj norega in glasnega poletja, odpravi v bližnji Tolmin v kamp Siber blizu reke Tolminke. Ta pa je sploh ledena.

Prejšnji članekWitcher se vrača, tokrat na Netflixu
Naslednji članekKaj se zgodi, ko prenehaš uporabljati make up?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.