Witcher se vrača, tokrat na Netflixu

Marsikdo pozna računalniške igre Witcher, ki jih je ustvaril CD Projekt Red. Znano RPG trilogijo so mnogi kritiki prehvalili in zadnji inštalaciji je uspelo dobiti marsikatero nagrado za Igro leta. Še štiri leta po izidu mnogi igralci računalniških iger ne morejo pozabiti barvitega sveta, zanimivih in kompleksnih nastopajočih oseb ter bogato mitologijo.

Witcher?

Geralt je witcher (prevod skorajda ni mogoč, saj je tudi prevod iz poljskega Wiedźmin v angleški Witcher ni popolnoma pravilen), lovec na pošasti in nadnaravne stvari, za katere je Sapowski dobil inspiracijo iz slovanskih in skandinavskih mitologij.

Na svojih popotovanjih se mu vedno nekako uspe vplesti v spletke kraljestev in imperijev, čarovnic in navadnih ljudi. Na njegovih odpravah spozna mnogo bogatih likov, ki imajo svoje tegobe in cilje. Če bi moral nekomu, ki še ne pozna franšize, opisati dogajanje, bi mu ga opisal kakor zmes Igre prestolov in Supernatural.

Poljska fantazijska uspešnica

A ves ta pripovedovalni material ni prišel iz pisarn CD Projekt Red, temveč izpod peresa, ki ga je vihtel Andrzej Sapowski. Poljski pisatelj piše zgodbe o Witcherju že trideset let in je z njimi navdušil mnogo svetovnih bralcev pa tudi ljudi pri CD Projekt Red.

Platnica knjige Zadnja želja
Ena izmed knjig o Witcherju.

Superman bo Geralt

Toda tokrat pa bodo vajeti ušle igralcem, ki se bodo morali preleviti v gledalce, če bodo želeli užiti še več Andrzejevega sveta. Netflix za vse zveste oboževalce Witcherja pripravlja osem epizod, katere pomaga ustvariti sam avtor knjig.

Na Netflix naj bi serija prišla enkrat proti koncu leta. Geralta bo igral kar trenutni Superman (Henry Cavill), ki naj bi bil kar velik nerd in je oboževalec Witcher iger (Cavill, ne Superman). Poleg Geralta se bodo pojavili še drugi znani liki te poljske fantazije.

Za zdaj vemo, da bomo videli Yeneffer, Ciri, Roach, Triss, vampirja Regisa in cesarja Emyhr var Emries. Večina serije je bila že posneta in to v vzhodni Evropi.

Tako poznavalci fantazije, kot tudi običajni gledalci, se lahko veselijo prihoda te nove fantazijske serije. Verjetno pa še najbolj Poljaki, za katere je Witcher postal pravi ponos. V komentarjih pa nam zaupaj, če se veseliš serije in kaj si želiš v njej videti.

The Witcher | Official Teaser | Netflix

Prejšnji članekZačetek gneče na avtobusih in vlakih
Naslednji članekKje v Sloveniji lahko kampiraš?

Uporabljamo Akismet za manjšanje neželenih oglasnih komentarjev (spam). Politika zasebnosti.